Home > ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ > 10.07.2003 - Ένωση Γονέων Επιστολή σε γραμματέα


Κύριο
Σταύρο Πατρικαλάκη
Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αλίμου
Σταύρο,
Το γεγονός πως διατηρώ την πίστη μου ως προς το ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα προκειμένου να σου αποστείλω νωρίτερα την επιστολή. Όμως η πολύμηνη και επίμονη αποχή σου από όσα έχεις επιφορτισθεί με την εκλογή σου ως Γραμματέας της Ένωσης αλλά και ως εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου, με οδηγούν σε αυτό το μονόδρομο.
Ομολογώ πως η συνολική σου συμπεριφορά μου προκαλεί έκπληξη και πλείστες όσες απορίες και ως προς το ρόλο που επιθυμείς να διαδραματίσεις στη συλλογική προσπάθεια και ως προς την ενδεχόμενη σκοπιμότητα που μπορεί να υποκρύπτεις.
Σου θυμίζω ορισμένα γεγονότα με τα οποία πιστοποιείται ότι τουλάχιστον εγκατέλειψες τις θέσεις σου, λειτούργησες σε βάρος της Ένωσης και συνέβαλλες με αρνητικό τρόπο στην εκπλήρωση των στόχων της:
1. Δεσμεύθηκες ενώπιον των συναδέλφων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα φρόντιζες να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για την ετήσια γιορτή της Ένωσης και για να του εκθέσουμε γενικότερα τον προβληματισμό μας πάνω σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Μου τηλεφώνησες μία και μοναδική φορά για να μου πεις ότι η προκαθορισμένη συνάντηση αναβάλλεται και πως θα μας ειδοποιήσεις. Έκτοτε δεν είχα καμία ενημέρωση για το θέμα.
2. Από τότε που έγινε η ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, στην οποία -σου θυμίζω- ότι εκπροσωπείς την Ένωση και όχι τις δικές σου θέσεις και απόψεις.
Έχεις υποχρέωση να με ενημερώσεις έγκαιρα ώστε να συγκαλέσω Δ.Σ.
προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας. Όχι μόνο δεν μπήκες στον
κόπο να με ενημερώσεις, αλλά σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκα σε μία
από τις δύο συνεδριάσεις πήγες λίγο πριν τέλος και εξέφρασες και άποψη
που δεν απηχεί αυτή της Ένωσης.
3. Δεν έκανες το παραμικρό για την έκδοση της εφημερίδας μας, παρά το γεγονός πως διαθέτεις ποικιλόμορφη γνώση κυρίως ως προς τη θεματολογία της.
4. Είχες αναλάβει τη δέσμευση, μαζί με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Μπάκα, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δικηγόρο κ. Βαλσαμάκη προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην κατάθεση για έγκριση του νέου καταστατικού της Ένωσης. Μέχρι σήμερα δεν έπραξες τίποτα.
5. Στην ανοικτή συνεδρίαση ανέλαβες την υποχρέωση να αποτελέσεις τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Ένωση και αρκετά σχολεία για να διερευνήσεις τις προθέσεις τους σχετικά με την ετήσια γιορτή. Ως γνωστό η γιορτή δεν πραγματοποιήθηκε και το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί είναι σημαντικό.
6. Για το ίδιο θέμα είχες αναλάβει να διερευνήσεις τις προθέσεις του κ. Δημάρχου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκδήλωση, από το Δήμο. Ουδέποτε είχα νέα σου και για αυτό το θέμα.
Θα μπορούσα να εκθέσω και άλλα γεγονότα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά, τα οποία επίσης πιστοποιούν την πλήρη αποχή σου από κάθε δραστηριότητα της Ένωσης και την αδιαφορία σου για τα καθήκοντα που ως αιρετός έχεις αναλάβει.
Αντιλαμβάνεσαι, θέλω να πιστεύω, πως τα θεσμικά όργανα δεν μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με προσωπικές επιθυμίες. Η λειτουργία τους πρέπει να είναι ανεξάρτητη από προσωπικές πικρίες ή αντιθέσεις αφού, θεωρητικά, η συλλογική προσπάθεια που γίνεται, εν προκειμένω στην Ένωση, αφορά την ανιδιοτελή προσφορά μας. Πόσο μάλλον όταν αυτή έχει άμεσους και μοναδικούς αποδέκτες τα παιδιά μας.
Για όλα τα παραπάνω, και για πολλά άλλα, τα οποία δεν κρίνω σκόπιμο να παραθέσω, αποφεύγοντας να σου δημιουργήσω(;) επιπλέον ενοχές, σε καλώ να αναλογιστείς τις ευθύνες σου.
Στην περίπτωση πάντως που δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτές θα ήταν φρονιμότερο να έδειχνες ωριμότητα και υπευθυνότητα, διευκολύνοντας τη λειτουργία της Ένωσης με όποιο τρόπο πιστεύεις ότι θα έδινε οριστική λύση στα προβλήματα που δημιούργησες.
Επίσης, θα ήθελα να σου τονίσω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως στη λογική άσκησης των καθηκόντων μου δεν περιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση η άποψη ότι άλλοι θα κινήσουν την άμαξα και αν φτάσει στον προορισμό της θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ενώ αν δεν φτάσει ένας θα δεχτεί την κριτική για κακό χειρισμό.
Τέλος, θεωρώ δεδομένο ότι την επιστολή αυτή όχι μόνο θα πρωτοκολλήσεις αλλά και θα την κατατάξεις στα εισερχόμενα έγγραφα και φυσικά θα την επιδώσεις σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.
Φιλικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ
Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αλίμου


26.02.2008 - Aττική οδός: ασφυξία και κέρδη
29.08.2007 - Όλεθρος δίχως τελειωμό
15.07.2007 - 15χρονο βαποράκι
02.06.2007 - Ο τζόγος των εκλογών
07.01.2007 - "...εκτός ηθικής και δεοντολογίας"
17.11.2006 - "Συνεχίζουμε μαζί. Σας ευχαριστώ".
27.05.2006 - Η Μάχη της Κρήτης
12.05.2007 - Η αστυνομία της συμφοράς
11.04.2007 - Βιβλίο Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού
27.02.2007 - Το μελαγχολικό πολιτικό τοπίο.
30.01.2006 - "Απαλλαγμένοι από τα βαρίδια".
09.01.2006 - Βρωμιά και δυσωδία
01.01.2006 - Να τα πούμε;
15.10.2005 - Εφ΄ όλης της ύλης (μέρος Β)
15.09.2005 - Εφ΄ όλης της ύλης (μέρος Α)
18.04.2005 - "Εργαζόμαστε ασταμάτητα για τη δημιουργία μιας νέας παράταξης".
18.02.2005 - "Η θέση του Δημάρχου δεν κατακτάται με ευκαιριακές κινήσεις".
22.12.2003 - Προϋπολογισμός 2004
09.12.2003 - Ένωση Γονέων Επιστολή στα μέλη του Δ.Σ.
11.11.2003 - Ένωση Γονέων Επιστολή σε Προεδρεύοντα
10.07.2003 - Ένωση Γονέων Επιστολή σε Αντιπρόεδρο-
11.01.2003 - Η ενημέρωση για την Υγεία
01.01.2002 - Αθλητισμός: Παρόν και μέλλον στον Άλιμο
01.01.2000 - Δύο χρόνια διοίκηση
06.12.1999 - Πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2000
Created by Hellas Internet