Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2003 > 08.12.2003 - Χαράτσι: Αύξηση 9% στα Δημοτικά Τέλη


Χαράτσι δέκα χιλιάδων ΕΥΡΩ καλούνται να πληρώσουν οι Αλιμιώτες από την αδικαιολόγητη αύξηση κατά 9% των δημοτικών τελών, που επέβαλε η Δημοτική Αρχή. Η αύξηση, που είναι πολλαπλάσια του πληθωρισμού, κατατάσσει το δήμο μας στην καθόλου τιμητική τέταρτη θέση των δήμων της νομαρχίας Αθηνών, που επέβαλαν αυξήσεις. Και τούτο τη στιγμή που μεγαλύτεροι σε πληθυσμό δήμοι όπως της Αθήνας αύξησαν τα δημοτικά τέλη μόλις κατά 3%, της Ηλιούπολης 3,5%, ενώ άλλοι δήμοι Νίκαιας, Κορωπίου, Αμαρουσίου και Αγίων Αναργύρων δεν πραγματοποίησαν καμία αύξηση.
Η διοίκηση Ματζουράνη προέβαλε ως δικαιολογία, για την υπέρογκη αυτή αύξηση, την ανάγκη απόκτησης νέου μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, την προμήθεια κάδων αλλά και τις αυξημένες δαπάνες λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.
Πράγματι έχει ανάγκη ο Δήμος και από νέο εξοπλισμό και από ανανέωση του υπάρχοντος όπως έχει ανάγκη και από κάδους. Οι ανάγκες, όμως, αυτές μπορούσαν να καλυφθούν από τα τέλη που ήδη εισπράττει ο Δήμος, με την προϋπόθεση του εξορθολογισμού των δαπανών, της καταστολής της σπατάλης και του προγραμματισμού συγκεκριμένων δράσεων.
Στη διάρκεια συζήτησης του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος δεν παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να είναι εμφανές πως θα διατεθούν τα περίπου 450.000 ΕΥΡΩ (και για όσους συγκρίνουν με δραχμές 153.000.000 δρχ), που θα εισπραχθούν από τις 23.000 και πλέον οικογένειες, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, απο την 1η ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ.
Η απόφαση ελήφθη, κατά πλειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 24 Νοεμβρίου 2003. Συγκεκριμένα η Διοίκηση με 13 θετικές ψήφους και 7 λευκά «πέρασε» το θέμα. Δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, ο καθένας για δισαφορετικούς λόγους (!) οι: Γιολάντα Διαμαντή, Δημήτρης Καρανικόλας, Μαίρη Χατζάκη και Ανδρέας Κονδύλης.
Ωστόσο, με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε πως το θέμα της καθαριότητας, παρά τις συνεχείς αυξήσεις των τελών καθαριότητας και των δημοτικών τελών, όλα τα τελευταία χρόνια ήταν αρνητικά κυρίαρχο στον Άλιμο. Με εξαίρεση τη διετία 2000 -2001, που έγινε συγκροτημένη προσπάθεια για «Καθαρό Άλιμο», ούτε πριν ούτε μετά η πόλη μας ήταν καθαρή.
Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα κατέβαλλαν και καταβάλλουν ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες. Όμως με δεδομένη την απουσία πολιτικής βούλησης, και τώρα και τότε, είναι φυσικό επακόλουθο ο Άλιμος να μην είναι καθαρός, παρά μόνον κάποιες περιοχές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα πρόσωπα, καταστάσεις και χρονικές περιόδους…22.12.2003 - Πλασματικός ο προϋπολογισμός του 2004
10.12.2003 - Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό
01.12.2003 - AIDS: Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμια Απειλή
26.10.2003 - Ρέμα Πικροδάφνης
10.07.2003 - Οξύτατη κριτική στον Αντιπρόεδρο και στο Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Γονέων
Created by Hellas Internet