Home > ΑΛΙΜΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > Τ.Ε.Ε. ΑΛΙΜΟΥ > 29.11.2002 - Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου για το Τ.Ε.Ε.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 29.11.2002 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ
Σήμερα 29.11.2002 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.30 συνήλθε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας μετά από πρόσκληση του Προέδρου με θέματα:
1. Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της κατασκευής του σχολικού κτιρίου των TEE Αλίμου στο ΟΤ370 και λήψη απόφασης.
2. Λήψη απόφασης για μεταφορά των γραφείων του παραρτήματος ναυτοπροσκόπων Αλίμου σε νέο χώρο εντός του 1ου Δημοτικού.
3. Έγκριση του οικονομικού απολογισμού έτους 2001 των σχολείων του Δήμου μας.
Παρόντες ήταν οι κ.κ Δόγκας Δημήτρης, Σπανός Κων/νος, Ανδρακάκου Σταματίνα, Γκάνιος Γεώργιος (ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Δασκάλων), Κωσταράκος Δημήτρης (ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ) και Γιούργα Βιολέτα. Η επιτροπή μετά από ενημέρωση επί των θεμάτων από τον πρόεδρο και διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Θέμα 1ο: Παρά το γεγονός ότι το θέμα της κατασκευής του κτιρίου των TEE Αλίμου στο ΟΤ370 αποτέλεσε αντικείμενο έντονης προεκλογικής αντιπαράθεσης, ύστερα από το αίτημα του συλλόγου των Αμπελακίων για ακύρωση του προγράμματος κατασκευής και παρά το γεγονός της ύπαρξης επιστολής εκ μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ σχετικά με την πρόθεση του να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες ακύρωσης του έργου, η επιτροπή παιδείας αφού έλαβε υπόψη:
· Τις αποφάσεις ....../89 και ...,./92 του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του κτιρίου της τεχνολογικής επκ/σης στο ΟΤ370.
· Την έλλειψη οποιασδήποτε άλλης ισοδύναμης λύσης για το κτίριο των TEE στον Άλιμο.
· Το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα των TEE Αλίμου δεδομένου ότι το υπάρχον κτίριο είναι ανεπαρκές και ακατάλληλο τόσο ως προς τους διαθέσιμους χώρους όσο και ως προς την τήρηση κανόνων ασφαλείας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
· Την πραγματική μελέτη για την κατασκευή του κτιρίου την οποία εκπόνησαν οι μελετητές του ΟΣΚ η οποία διαψεύδει τους επίμονους ισχυρισμούς του συλλόγου Αμπελακίων «για σχολείο τέρας, χιλίων μαθητών, με επτά στρέμματα κάλυψη κ.λ.π.» και θέτει θέμα θεραπείας της απόφασης της Διοίκησης του Δήμου που στηρίχτηκε σε προφανώς εσφαλμένα δεδομένα, αφού όχι μόνο η μελέτη αυτή είναι σύμφωνη με την αρχικώς γνωστή κτιριολογική μελέτη του ΥΠΕΠΘ αλλά έχει και τέτοια στοιχεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που δείχνουν ένα σχολείο με ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και περιβαλλοντική ταυτότητα τέτοια που δεν διαθέτουν τα άλλα σχολεία και που συνθέτουν ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.
Αποφασίζει:
· Να εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση την απαίτηση της για ανάκληση της δέσμευσης του Δ/ντος Συμβούλου του ΟΣΚ και την απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών και των εργασιών για την κατασκευή του κτιρίου.
· Να υπενθυμίσει ότι τα αιτήματα της παιδείας αποτελούν κοινωνικά αιτήματα πρώτης προτεραιότητας αφού αφορούν στα παιδιά μας και κατ' επέκταση στη ζωή μας και στο μέλλον του τόπου μας. Έτσι είναι ανεπίτρεπτο να τίθενται σε αντιπαράθεση με τοπικά συμφέροντα και να αποτελούν αντικείμενο ανταγωνισμού στην προεκλογική διελκυστίνδα Ιδιαίτερα μάλιστα όταν απαιτούν μακρόχρονο σχεδιασμό και επίπονη προσπάθεια για την ικανοποίηση τους.
· Να καλέσει σε αγωνιστική εγρήγορση το σύνολο των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Αλίμου και πρωτίστως την Εκπ/κή Κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς τους. Ιδιαίτερα δε καλεί τα μέλη του απερχόμενου αλλά και του ερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου να δεσμευτούν για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου των TEE Αλίμου.
 
 


10.04.2007 - ΕΠΑΛ ΑΛΙΜΟΥ: Σκοπιμότητες σε βάρος των παιδιών που φοιτούν σε ακατάλληλο κτίριο.
22.03.2007 - ΕΠΑΛ ΑΛΙΜΟΥ: Θα χτιστεί ή όχι;
04.12.2002 - Επιχειρήματα για την ανέγερση ή μη του Τ.Ε.Ε.
22.11.2002 - Καταγγελία μαθητών, γονέων και καθηγητών του Τ.Ε.Ε. Αλίμου
09.10.2000 - Η Ένωση Γονέων για το Τ.Ε.Ε. Αλίμου
Created by Hellas Internet