Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2004 > 26.07.2004 - Νέα διοίκηση στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ


Εδώ και λίγες μέρες ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία του Αλίμου ο Αθλητικός Όμιλος Καλαμακίου και ειδικότερα το τμήμα μπάσκετ γύρισε σελίδα. Με νέα διοίκηση ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον και ο πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από την πλήρη επαναδραστηριοποίηση όλων τμημάτων: Γυναικών, κορασίδων, πανκορασίδων, μίνι και ακαδημιών. Ο Σύλλογος διαθέτει αποκλειστικά γυναικεία τμήματα, αφού το ανδρικό τμήμα διαλύθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια.

Στόχος της νέας διοίκησης, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν είναι άλλος από το να τεθούν οι βάσεις που θα επιτρέψουν στην ομάδα να ξαναγίνει πρωταγωνίστρια. 

Το γυναικείο τμήμα, η αποκαλούμενη «πρώτη ομάδα», αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Ε. Σ. ΚΑ. Ν. Α. Η ομάδα ενισχύθηκε, συνολικά, με δώδεκα παίκτριες. Ειδικότερα οι δύο προέρχονται με υποσχετική από τον Α. Ο. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΓΛΥΦΑΔΑΣ, μία από τον ΤΕΛΑΜΩΝΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, μία από την Α. Λ. Φ. ΑΛΙΜΟΥ (έχει διαλυθεί το τμήμα) και μια από την ομάδα μπάσκετ των εκπαιδευτηρίων ΜΑΛΛΙΑΡΑ. Ταυτόχρονα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα μία νεανίδα και επέστρεψαν στην ενεργό δράση άλλες έξι αθλήτριες του Συλλόγου.

Οι εντός έδρας αγώνες πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο κλειστό γυμναστήριου Αλίμου, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων. Οι εκτός έδρας αγώνες πραγματοποιούνται επίσης στα κλειστά γήπεδα Κορυδαλλού, Μάνδρας, Δραπετσώνας, Αγ. Τρύφωνα (Γλυφάδα), Κερατσινίου και Νίκαιας, με τις αντίστοιχες ομάδες.

Η κατηγορία αποτελείται από επτά ομάδες. Έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος (διπλοί αγώνες), οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, θα αγωνιστούν εκ νέου στην τελική φάση (πάλι σε διπλούς αγώνες) και οι δύο πρώτες θα ανέλθουν στην Α΄ κατηγορία.

Προπονητής της ομάδας είναι ο βετεράνος παίκτης του Α. Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ Νίκος Μπάστας, ο οποίος επί σειρά ετών ασκεί το επάγγελμα του προπονητή.

Το τμήμα κορασίδων, η αποκαλούμενη «δεύτερη ομάδα», αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Οι εντός έδρας αγώνες πραγματοποιούνται, επίσης, στο κλειστό γυμναστήριου Αλίμου. Οι κορασίδες, θα αγωνιστούν, εκτός έδρας, στα κλειστό γήπεδο Αγ. Τρύφωνα και στα ανοιχτά γήπεδα των ομάδων ΜΙΛΩΝΑ, ΠΕΡΑ, ΑΣΤΕΡΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΡΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Προπονητής της ομάδας είναι ο επίσης βετεράνος παίκτης Μάκης Κατσαρός, ο οποίος για περίπου δύο δεκαετίες αγωνίστηκε στην ομάδα Α.Σ. ΠΕΡΑ

Ένα τρίτο τμήμα, των πανκορασίδων, θα συμμετάσχει το Δεκέμβριο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Επίσης λειτουργούν δύο τμήματα Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης Κορασίδων, την ευθύνη των οποίων έχει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με εξειδίκευση στο μπάσκετ, Λευτέρης Κορναράκης.

Το προεδρείο του Συλλόγου αποτελούν: πρόεδρος Δημήτρης Καρανικόλας, αντιπρόεδρος Γιάννης Προυντζόπουλος, γενικός γραμματέας  Άρης Κιουρκτσόγλου, ταμίας Νίκος Στεφανίδης και ειδικός έφορος Παναγιώτα Προυντζοπούλου.13.12.2004 - Με νίκες γυναίκες και κορασίδες του ΑΟΚ
03.12.2004 - Τα αρχαία στην περιοχή Τράχωνες
30.11.2004 - Και νέα αύξηση στα τέλη καθαριότητας
24.11.2004 - Αγανάκτηση για την αγορά Θουκυδίδου
11.11.2004 - Βαρκούλες αρμενίζουν στο... κολυμβητήριο
08.09.2004 - Δούρειος Ίππος το Ελληνικό με σπίτια χωρίς πάρκο
01.07.2004 - Πράσινο για το τραμ
24.06.2004 - Αρχίζει το ξεπούλημα
20.06.2004 - Κόμβος "Αλίμου - Ποσειδώνος"
28.05.2004 - "Όχι χωματερή στον 'Αλιμο"
22.04.2004 - Ημερίδα ΤΕΕ: «Αεροδρόμιο Ελληνικού - Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου».
Created by Hellas Internet