Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2004 > 30.11.2004 - Και νέα αύξηση στα τέλη καθαριότητας


Νέα αύξηση στα τέλη καθαριότητας επέβαλε η διοίκηση Ματζουράνη. Έτσι οι δημότες Αλίμου καλούνται μέσα σε μόλις δύο χρόνια να πληρώσουν αύξηση 13%, με δεδομένο ότι η περσινή αναπροσαρμογή ήταν της τάξεως του 9%.
Ίσως οι διοικούντες ισχυριστούν πως βελτίωσαν τον τεχνολογικό εξοπλισμό, με την προσθήκη 4 οχημάτων. Ναι έτσι είναι, αλλά η καθαριότητα του δήμου είναι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων.
Η αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα ενώ ούτε λόγος για τα αποκλάδια και τη συλλογή των βαρέων αντικειμένων.
Μπορεί να εξεταστεί και το δίκαιο ή μη του τρόπου υπολογισμού των τελών καθαριότητας. Όμως, η ευθύνη της διοίκησης περιορίζεται στο ότι δεν βελτίωσε το υπάρχον σύστημα.
Κατά τα λοιπά η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αύξησης, την οποία θα νοιώσουμε στις τσέπες μας από το 2005! Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι -μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης- ψήφισαν λευκό!!!, ενώ ο Δημήτρης Καρανικόλας καταψήφισε την αύξηση.
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την φοροεισπρακτική αντίληψη της διοίκησης είναι πως ο Άλιμος σε σχέση με τους γειτονικούς δήμους έχει τον υψηλότερο συντελεστή υπολογισμού των τελών καθαριότητας.
Δήμοι με ασύγκριτα καλύτερο επίπεδο καθαριότητας έχουν συντελεστή 1,35 (Βούλα) και 1,21 (Ηλιούπολη) ενώ στον Άλιμο ο συντελεστής είναι 1,54. Μάλιστα τη στιγμή που δήμοι με σχετικά ίδιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών όπως το Π. Φάληρο και η Αργυρούπολη έχουν συντελεστή 1,02 και 1,05 αντίστοιχα.
Το βέβαιο είναι πως ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης αναγνωρίζει την ανάγκη αναπροσαρμογής δεδομένων, με την προϋπόθεση πως έτσι βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του. Κάτι τέτοιο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει στον Άλιμο. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να συναινέσει με την οποιαδήποτε αύξηση, ακόμα κι αν το επιχείρημα που προβάλλεται -ως βασικό από την πλευρά της διοίκησης- είναι η αναπροσαρμογή μισθών των υπαλλήλων του τμήματος καθαριότητας και περιβάλλοντος.
Είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη αγοράς καινούριων μηχανικών μέσων για την καθαριότητα και της αντικατάστασης αρκετών από αυτά που υπάρχουν. Είναι όμως και κοινή πεποίθηση πως το σημαντικότερο μέρος αυτών των δαπανών μπορεί να καλυφθεί όχι με αυξήσεις των τελών καθαριότητας αλλά με εξορθολογισμό των δαπανών, με άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα εξάλειψης ή έστω δραστικής μείωσης της σπατάλης, αλλά κυρίως με τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων.13.12.2004 - Με νίκες γυναίκες και κορασίδες του ΑΟΚ
03.12.2004 - Τα αρχαία στην περιοχή Τράχωνες
24.11.2004 - Αγανάκτηση για την αγορά Θουκυδίδου
11.11.2004 - Βαρκούλες αρμενίζουν στο... κολυμβητήριο
08.09.2004 - Δούρειος Ίππος το Ελληνικό με σπίτια χωρίς πάρκο
26.07.2004 - Νέα διοίκηση στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
01.07.2004 - Πράσινο για το τραμ
24.06.2004 - Αρχίζει το ξεπούλημα
20.06.2004 - Κόμβος "Αλίμου - Ποσειδώνος"
28.05.2004 - "Όχι χωματερή στον 'Αλιμο"
22.04.2004 - Ημερίδα ΤΕΕ: «Αεροδρόμιο Ελληνικού - Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου».
Created by Hellas Internet