Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2005 > 20.01.2005 - Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημ. Καρανικόλας


Με επιστολή την οποία κατέθεσε, στις 19.01.2005,  στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κ. Γιώργο Κίτσο, ο Δημήτρης Καρανικόλας διαχώρισε τη θέση του από την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΜΟΥ και μέχρι το τέλος της θητείας του θα συμμετέχει ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος σε κάθε δραστηριότητα που απορρέει από αυτή του την ιδιότητα.
Στην επιστολή, που παρέδωσε στον Αλέξανδρο Αλούκο και η οποία παρατίθεται αυτούσια, αναφέρονται οι βασικοί λόγοι οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

"Εξ αιτίας της παρατεταμένης απραξίας της παράταξής μας και με αφορμή δύο γεγονότα σου απευθύνω αυτή την επιστολή.
Το πρώτο αφορά στη συνάντηση, που αποφάσισες και διοργάνωσες με διευθυντές και δημοσιογράφους των εφημερίδων, που κυκλοφορούν στην πόλη μας. Το άλλο αφορά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, για τον ορισμό μελών στα ΝΠΔΔ του Δήμου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ» έπρεπε να ήμασταν ενήμεροι, για το περιεχόμενο της «εφ΄ όλης της ύλης» συνέντευξης, όπως την χαρακτήρισες. Η πρόσκληση, για την παρουσία στη συνέντευξη, έπρεπε να τους αφορά όλους και όχι να γίνει επιλεκτικά.
Σε εμένα τηλεφώνησες και το βράδυ της Παρασκευής, την προηγουμένη δηλαδή της συνέντευξης. Σε ενημέρωσα μάλιστα ότι δεν θα παραβρεθώ. Γιατί δεν έγινε το ίδιο σε όλα τα μέλη της παράταξης;
Αναφέρω τα παραπάνω γιατί πίστευα, εσφαλμένα όπως αποδείχτηκε, πως η τελευταία πολύωρη συζήτηση που είχαμε έπιασε τόπο. Ωστόσο εκ των πραγμάτων διαπιστώνω ότι τελικά τίποτε δεν άλλαξε στον τρόπο λειτουργίας της παράταξης, ο οποίος καθορίζεται από εσένα.
Μάταια, εδώ και μήνες, περίμενα και περιμέναμε όλοι, αλλά κυρίως ο κόσμος, οι συνδημότες μας, οι οποίοι μας στήριξαν και μας στηρίζουν, να συγκαλέσεις την παράταξη -εκλεγμένους και μη, όλους- για να εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε και να πάρουμε τις πρώτες αλλά καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον.
Θεωρώ βέβαιο πως κι εσύ βίωνες και βιώνεις καθημερινά την ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειονότητας των ανθρώπων οι οποίοι στήριξαν την παράταξή μας γι΄ αυτή την παρατεταμένη απραξία.
Πίστευα ότι διακατέχεσαι από πολιτική ευθύτητα και πως θα αναλάμβανες εκείνες τις πρωτοβουλίες οι οποίες αφ΄ ενός θα αφορούσαν στη δημόσια κριτική για τα πεπραγμένα και αφ΄ ετέρου θα καθόριζαν τις νέες συντεταγμένες λειτουργίας της παράταξής μας.
Τίποτα δεν έγινε.
· Ουδέποτε έγινε απολογισμός και δημόσια κριτική για την τετραετία της διοίκησής μας. Το απέφευγες με κάθε τρόπο.
· Ουδέποτε έγινε ανάλυση για την προεκλογική περίοδο και για τα αίτια της εκλογικής μας ήττας. Το απέφευγες επίσης με κάθε τρόπο.
· Ουδέποτε συνηγόρησες στην ανάγκη ανασυγκρότησης και ανασύστασης της παράταξης.
· Δεν πήρες τις αποφάσεις εκείνες οι οποίες θα στερούσαν το δικαίωμα σε ορισμένους να συμβάλλουν στην αποσύνθεση της παράταξης.
· Ουδέποτε παρουσιάστηκε η παράταξη συντεταγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού.
· Δύο και πλέον χρόνια μετά τις εκλογές δεν υπάρχει συγκροτημένος και συντονισμένος αντιπολιτευτικός λόγος.
· Δεν ασκήθηκε, από την παράταξη, αξιόπιστη αντιπολίτευση και εποικοδομητική κριτική σε μια διοίκηση η οποία δεν έχει την ικανότητα να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη λύση καυτών προβλημάτων.
· Η αντιπολίτευση ήταν και παρέμεινε ατομική.
Απογοητεύθηκαν οι συνδημότες μας, όλοι εκείνοι που μας στήριξαν και μας στηρίζουν. ’ξιζαν και αξίζουν, έχουν δικαίωμα να μάθουν και εμείς υποχρέωση να τους πούμε, να τους ενημερώσουμε πως διοικήσαμε, γιατί έγιναν τα λάθη, αν και πως θα τα διορθώσουμε, πως σχεδιάσαμε τον προεκλογικό αγώνα και γιατί επήλθε η ήττα.
Όμως δεν είναι μόνο το πρόσφατο παρελθόν. Δεν είναι μόνο τα δύο χρόνια μετά τις εκλογές. Είναι και η τετραετία της διοίκησής μας, για την οποία επιγραμματικά, μπορώ να σημειώσω και τούτα:
1. Δεν τήρησες τη δέσμευσή σου πως, στη διάρκεια της τετραετίας, δεν θα δοθούν θέσεις διοίκησης σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
2. Η διαρκής λειτουργία διευθυντηρίου διοίκησης, με τη συμμετοχή συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων, είχε μόνο αρνητικά αποτελέσματα.
3. Δεν λύθηκαν στο βαθμό που έπρεπε τα καθημερινά προβλήματα.
4. Η παροχή υπηρεσιών στο δημότη ήταν επιλεκτική και προσφέρονταν από ορισμένους, με τη δική σου ανοχή ή άγνοια, υπό το πρίσμα της αποταμίευσης ψήφων.
5. Η προσφορά εργασίας στους συνδημότες μας, με την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, καθορίζονταν από την ολιγαρχία και δεν γινόταν με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.
Για όλα αυτά τα προβλήματα, ποτέ δεν έγινε προσπάθεια να λυθούν. Και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί γιατί δεν τα δημοσιοποίησα γραπτώς, την πρέπουσα χρονική στιγμή. Πίστεψα, κι εδώ είναι το μεγάλο μου λάθος, τις υποσχέσεις σου περί αλλαγών κλπ. Έπρεπε αυτά που διατύπωνα στα προσυμβούλια, όποτε και όπως γινόντουσαν, να τα έχω δημοσιοποιήσει. Αισθανόμουν όμως δεσμευμένος με την ηθική αντίληψη που με διακατέχει περί πολιτικής. Πίστευα πως θα λειτουργούσαμε -κάποια στιγμή- σαν σύνολο και όχι με βάση τα καμώματα όσων εκ των πραγμάτων έπρεπε να ανεχθείς.
Καταλαβαίνω τους λόγους αλλά διαφωνώ και τώρα με τον τρόπο που έχεις επιλέξει να συνεχίσεις την πολιτική σου παρουσία στον ’λιμο, ο οποίος δεν διαφέρει από αυτόν του παρελθόντος.
H συμμετοχή μου στα κοινά δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ανάγκη που πηγάζει από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας. Γι΄ αυτό, χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα, ανταποκρίθηκα στις υποχρεώσεις μου -όπως είναι κοινά αποδεκτό- σε σχέση με τις ευκαιρίες που αποφασίστηκε να μου δώσεις και την εμπιστοσύνη που μου έδειξες, στο χρονικό διάστημα που η παράταξη είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, αλλά και πριν.
Για όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη, την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΜΟΥ, την οποία τίμησα με κάθε τρόπο και υπηρέτησα ανιδιοτελώς.
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ μεταλλάχθηκε και δεν είναι πλέον η παράταξη της προοπτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της πολιτικής υπευθυνότητας, με τις συγκροτημένες και συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις.
Δεν θα είμαι εκείνος που θα αποδώσει ευθύνες. Ούτε εκείνος που θα κρίνει και θα «καταδικάσει» αντιλήψεις, συμπεριφορές, πολιτικές. Αυτό το έκαναν και θα το κάνουν οι συνδημότες μας.
Στο εξής ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι με μοναδικό σκοπό να εξακολουθήσω να τιμώ, όλους όσοι τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την παράταξη με τη οποία εκλέχτηκα και εμένα προσωπικά.
Κι ακόμα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα εξακολουθήσω
· να διασφαλίζω τα συμφέροντα του Δήμου και των Συνδημοτών μας.
· να στηρίζω τις κοινωνικά δίκαιες ενέργειες και αποφάσεις.
· να βρίσκομαι διαρκώς κοντά στους ανθρώπους οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και φυσικά κοντά σε όλους τους Συνδημότες μας.
Πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να δεχτώ, ως μέλος της παράταξης, καμία θέση στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου κάτι άλλωστε που έκανα και στις δημαιρεσίες, μη αποδεχόμενος τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου".

 

 

 
 


18.12.2005 - Κορασίδες για φίλημα
17.11.2005 - "Ακάθαρτες" αυξήσεις
15.10.2005 - Εφ όλης της ύλης Β΄ μέρος
15.09.2005 - Εφ΄ όλης της ύλης
19.07.2005 - Ένας χρόνος τραμ στη ζωή μας
07.06.2005 - Σπίτια το αεροδρόμιο
07.05.2005 - Βουλιάξαμε στο σκουπίδι
27.04.2005 - Στρατηγός χωρίς... άστρα!
20.04.2005 - Ανακριβές δημοσίευμα
18.04.2005 - "Εργαζόμαστε ασταμάτητα για τη δημιουργία μιας νέας παράταξης".
17.03.2005 - Και νέα συγκέντρωση για το Πάρκο
21.02.2005 - "Ανέβηκαν" οι γυναίκες του ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
18.02.2005 - "Η θέση του Δημάρχου δεν κατακτάται με ευκαιρισκές κινήσεις‘.
16.02.2005 - Υποτονική συγκέντρωση για το Μητροπολιτικό Πάρκο
05.02.2005 - ’γριο παζάρι για το Ελληνικό
02.02.2005 - ΕΛΜΕ: Αδιαφορία ΟΣΚ και υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΕ Αλίμου
02.01.2005 - Ανιέρες συμμαχίες κοινωνικά άστεγων καιροσκόπων
Created by Hellas Internet