Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2005 > 16.02.2005 - Υποτονική συγκέντρωση για το Μητροπολιτικό Πάρκο


Ούτε ο απρόσμενα καλός καιρός στάθηκε τελικά σύμμαχος για την επιτυχία της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα για την αξιοποίηση του χώρου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο. Περίπου 200!!! άτομα συγκεντρώθηκαν από τους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού στον κόμβο Αγίου Κοσμά, στην πεζογέφυρα εισόδου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.
Με επικεφαλής τους Δημάρχους, την υπερνομάρχη Φώφη Γεννηματά, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, έπειτα από σύντομες ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι λίγο πριν από την είσοδο του παλιού αεροδρομίου (γραμμές εσωτερικού). Ελάχιστα πανώ, πέντε έξι πλακάτ, χωρίς οργάνωση, χωρίς παλμό, χωρίς αγωνιστική διάθεση.
Αξίζει και πρέπει να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, οι «4 Δήμαρχοι» έδωσαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου ήταν μόνο οι Δήμαρχοι και λιγοστοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Βέβαια είχε προηγηθεί η προσυγκέντρωση -εκπροσώπων φορέων και συλλόγων- στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης, την προηγούμενη Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου. Ελάχιστη συμμετοχή και εδώ. Δυστυχώς, όμως, όλα ήταν προαποφασισμένα. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Ο Δημήτρης Καρανικόλας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Δήμου Αλίμου, είχε προτείνει η συγκέντρωση να μην γίνει στις 16.30 -όπως και έγινε τελικά- αλλά περίπου στη μία το μεσημέρι, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και οι μαθητές των Λυκείων, κατά κύριο λόγο. Πρότεινε, επίσης, να διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο στους οδηγούς και να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι με «ντουντούκες». Και τα δύο έγιναν αποδεκτά αλλά δεν υλοποιήθηκαν.
Δυστυχώς μια πρωτοβουλία αξιόλογη και αξιέπαινη δεν στηρίχθηκε ούτε από τους διοργανωτές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από το Δήμο Αλίμου σε σύνολο 25 Δημοτικών Συμβούλων ήταν παρόντες μόλις 10.
Πάντως την Τετάρτη, 16 Μαρτίου (μετά την Καθαρά Δευτέρα) έχει χαρακτηριστεί μέρα παλλαϊκής κινητοποίησης, από τη «Συσπείρωση Φορέων & Δημοτικών Παρατάξεων». Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, «με σκοπό να διατρανώσουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».
Το διεκδικητικό πλαίσιο και τα αιτήματα που περιλαμβάνει είναι τα εξής:
· Να ακυρωθούν οι παραχωρήσεις των 170 στρεμμάτων στην «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» και των 2.20 στην «Ολυμπιακά Ακίνητα», που έγινα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.
· Όχι στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
· Όχι στην παραμονή της βάσης επισκευής αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας ή στη διατήρηση μέρους του διαδρόμου απογείωσης – προσγείωσης.
· Να συσταθεί άμεσα δημόσιος φορέας δημιουργίας και διαχείρισης του πάρκου, με την καθοριστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
· Να προκηρυχθεί νέος διεθνής διαγωνισμός χωρίς την εξαίρεση τμήματος του χώρου για οικονομική εκμετάλλευση – τσιμεντοποίηση.
· Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να ενταχθούν στο πάρκο. Να παραμείνουν δημόσιες και μαζί με τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού.
· Η παραλία του Αγίου Κοσμά να είναι η φυσική κατάληξη του πάρκου. Να είναι ελεύθερη, από κάγκελα και επιχειρηματικές δραστηριότητες, για να χρησιμοποιείται από τους πολίτες για κολύμπι και αναψυχή.
· Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας να παραμείνει ναυταθλητικό και να μην μετατραπεί σε μαρίνα για σκάφη αναψυχής.
· Το πάρκο να χρηματοδοτηθεί από δημόσιους πόρους και να είναι ελεύθερο στην πρόσβαση του από τους πολίτες.


18.12.2005 - Κορασίδες για φίλημα
17.11.2005 - "Ακάθαρτες" αυξήσεις
15.10.2005 - Εφ όλης της ύλης Β΄ μέρος
15.09.2005 - Εφ΄ όλης της ύλης
19.07.2005 - Ένας χρόνος τραμ στη ζωή μας
07.06.2005 - Σπίτια το αεροδρόμιο
07.05.2005 - Βουλιάξαμε στο σκουπίδι
27.04.2005 - Στρατηγός χωρίς... άστρα!
20.04.2005 - Ανακριβές δημοσίευμα
18.04.2005 - "Εργαζόμαστε ασταμάτητα για τη δημιουργία μιας νέας παράταξης".
17.03.2005 - Και νέα συγκέντρωση για το Πάρκο
21.02.2005 - "Ανέβηκαν" οι γυναίκες του ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
18.02.2005 - "Η θέση του Δημάρχου δεν κατακτάται με ευκαιρισκές κινήσεις΅.
05.02.2005 - Άγριο παζάρι για το Ελληνικό
02.02.2005 - ΕΛΜΕ: Αδιαφορία ΟΣΚ και υπουργείου Παιδείας για το ΤΕΕ Αλίμου
20.01.2005 - Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημ. Καρανικόλας
02.01.2005 - Ανιέρες συμμαχίες κοινωνικά άστεγων καιροσκόπων
Created by Hellas Internet