Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2006 > 09.01.2006 - Βρωμιά και δυσωδία


"Δυο Δήμαρχοι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Κι όπου «δύο Δήμαρχοι» αντικαταστήστε με «Αλούκος και Ματζουράνης» και όπου «ξένο αχυρώνα» βάλτε τις λέξεις «περιοχή Άλιμος».
Κάπως έτσι μπορεί κάποιος να περιγράψει, συνοπτικά, την κατάσταση στην περιοχή «εκατέρωθεν της λεωφόρου Αλίμου», η οποία ήταν και παραμένει αχαρακτήριστη, απαράδεκτη, τραγική.
Στην αρχή της θητείας των προαναφερθέντων Δημάρχων φτιάχτηκε από μία παιδική χαρά. Με την παρούσα διοίκηση στρώθηκαν, επιτέλους, κάποιοι δρόμοι και φτιάχτηκαν κάποια «ρείθρα» σε υπό κατασκευή πεζοδρόμια. Πως και γιατί δεν θα το εξετάσουμε!!!
Επίσης, επί αντιδημαρχίας Γιώργου Μαντίκου (1999 – 2000) η περιοχή ήταν πεντακάθαρη. Έκτοτε, αρχής γενομένης από τη θητεία Φουστέρη, βρωμιά και δυσωδία.
Ο τέως Δήμαρχος δεν καταδέχτηκε ποτέ να απαντήσει στις επιστολές του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ Ο ΑΛΙΜΟΥΣΙΟΣ», με ημερομηνίες 15.03.1999, 07.12.2000, 07.05.2001 και 05.12.2001.
Τα προβλήματα από τότε παρέμειναν και μεγάλωσαν. Όπως μεγάλωσε και η περιοχή, η οποία σήμερα απαριθμεί εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, εγγεγραμμένους στο Δημοτολόγιο του Δήμου μας, οι οποίοι διαπιστώνουν πως:

· τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας η καθαριότητα στην περιοχή είναι ελλιπέστατη
· για να αλλαχτεί έστω και μια λάμπα ή να μαζευτούν κάποια απόκλαδα πρέπει να περάσουν τέσσερις και πέντε μέρες και πολλές φορές πάνω από μια βδομάδα
· έχουμε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε οδοκαθαριστή στους δρόμους της γειτονιάς μας
· έχουμε ξεχάσει πόσοι μήνες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που πλύθηκαν οι κάδοι
· είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε σε άλλες περιοχές του Δήμου μας για να δούμε πεζοδρόμιο, αφού στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα
· είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε σε άλλες περιοχές του Δήμου για να μη βλέπουμε χωματόδρομους
· είμαστε αναγκασμένοι να εθελοτυφλούμε για τα καθημερινά σοβαρά προβλήματά μας, για να νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της περιοχής, με την ερμηνεία που δίνουν κάποιοι στη λέξη αναβάθμιση, διαπιστώνουμε πως το σημείο μεταφόρτωσης αποκλάδων και βαρέων αντικειμένων (στο Β΄ Δημοτικό Γυμναστήριο) μετατρέπεται συχνά πυκνά σε σημείο συγκέντρωσης οικιακών απορριμμάτων.
Δύο από τα σοβαρότερα καθημερινά προβλήματα είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων από την κάκιστη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής «108» και η απουσία Λαϊκής, για την οποία συνεχώς ακούμε ότι θα λειτουργήσει, αλλά εδώ και χρόνια δεν την βλέπουμε.
Σε ό,τι αφορά τα ονομαζόμενα έργα πνοής υπάρχει γενικευμένη ανησυχία και προβληματισμός για την αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου, την αλλαγή του συντελεστή δόμησης, την υπό κατασκευή χωματερή αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση σχετικά με την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής του «Carrefour».
Τα σημεία που επισημαίνουμε, στη συνέχεια, πιστεύουμε ότι αποτελούν την αρχή για την ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής μας:
1. Άμεση και αποτελεσματική λύση του θέματος της καθαριότητας.
2. Ολοκλήρωση της κατασκευής του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων του δήμου, στο πίσω μέρος του Β΄ Γυμναστηρίου.
3. Επανασφαλτόστρωση της πλειονότητας των δρόμων (Ζαλόγγου, Στεφ. Σαράφη, χ. Σμύρνης, Ι. Βάθη, Κοτζιά, Ιονίου, Γερουλάνου, Ρώμα κ. ά.).
4. Οριοθέτηση και πλακόστρωση των πεζοδρομίων, σε όλη την περιοχή προκειμένου οι πεζοί να μη βαδίζουν στους δρόμους.
5. Κυκλοφοριακή μελέτη, με ταυτόχρονες μονοδρομήσεις, για να μη δεχόμαστε τα αυτοκίνητα των βασικών οδικών κόμβων (παραλιακής λεωφόρου και Αλίμου) έξω από τα σπίτια μας.
6. Διαρκή φροντίδα για τη συλλογή των σκουπιδιών από την παραλία.
7. Επισκευή και επαναλειτουργία των Λουτρών Αλίμου (6η στάση). 
8. Να τοποθετηθούν γραμματοκιβώτια σε σημεία στην παραλιακή λεωφόρο και στον περιβάλλοντα χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.
9. Άμεση μετακίνηση της 5ης στάσης (στέγαστρο) η οποία «κόβει» την ορατότητα των οδηγών που κατέρχονται την οδό Κοτζιά και εισέρχονται με κίνδυνο στην παραλιακή λεωφόρο.
10. Τοποθέτηση επιπλέον κάδων έξω από τις μεγάλες εταιρίες της περιοχής μας και σύσταση από την πλευρά του Δήμου προκειμένου να μην ρυπαίνουν τα πεζοδρόμια, όπου υπάρχουν, και τους γύρω χώρους.
11. Να τοποθετηθεί υπαίθρια τουαλέτα και κάδοι απορριμμάτων στην παιδική χαρά της οδού Κεφαλληνίας.
12. Ολόκληρη η περιοχή στερείται κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και αλουμινίου.
13. Να τοποθετηθούν καρτοτηλέφωνα στην 5η στάση, στην πλατεία Γερουλάνου και στην λεωφόρο Αλίμου, στο ύψος της οδού Ζαλόγγου.
14. Τοποθέτηση πινακίδων εισόδου, στις οποίες να φαίνεται και ποιοι δρόμοι βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
15. Τοποθέτηση διαχωριστικού «τριγώνου» και του σήματος της Τροχαίας STOP στη συμβολή της οδού Γερουλάνου με την Ερατούς, όπως κατέρχονται τα οχήματα από το λόφο «Αγία Άννα».
16. Άμεσο κλείσιμο, με επανασφαλτόστρωση, της μεγάλης λακούβας στις οδούς Αγίου Νικολάου και Μαρίνου Αντύπα, στις αποθήκες «Μπεχλιβανίδη».
Δεν πιστεύουμε πως θα απαντήσει ούτε ο κ. Δήμαρχος, ούτε ασφαλώς ο τέως, ούτε κανείς άλλος. Πιστεύουμε και θέλουμε μια νέα διοίκηση, αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, η οποία θα κάνει το χρέος της.17.11.2006 - "Συνεχίζουμε μαζί. Σας ευχαριστώ".
05.07.2006 - Διέγραψαν τον Ανωμερίτη
03.07.2006 - ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Όλοι ενωμένοι
28.05.2006 - Μνημόσυνο Στρατηγού Σαράφη
27.05.2006 - Η Μάχη της Κρήτης
30.04.2006 - Δήμαρχος ο Ανωμερίτης
10.04.2006 - Πάρκο 4.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό
07.04.2006 - Απεργία στους Δήμους
05.04.2006 - Δυστοκία και παρασκήνιο
25.03.2006 - Παρέλαση
30.01.2006 - "Απαλλαγμένοι από τα βαρίδια"
01.01.2006 - Να τα πούμε;
Created by Hellas Internet