Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2006 > 30.04.2006 - Δήμαρχος ο Ανωμερίτης


Ο αντινομάρχης Αθηνών Λεωνίδας Ανωμερίτης ανακοίνωσε και επίσημα πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου.  Με λιτή αλλά σαφή διακύρηξη δημοσιοποίησε την πρόταση διοίκησης της υπερκομματικής Δημοτικής Παρράταξης, της οποίας είναι επικεφαλής. Την προσπάθεια στηρίζουν περισσότερες από 60 προσωπικότητες του Αλίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως τα πρόσωπα αυτά συνθέετουν ένα πολύμορφο πυρήνα, αφού προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως καλύπτουν και όλες τις περιοχές του Δήμου μας.  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της διακήρυξης και τα ονόματα όλων όσοι την υπογράφουν:   
Αλιμιώτισσες και Αλιμιώτες,
Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15   Οκτωβρίου 2006 αποτελούν κομβικό σημείο για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. 
Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, γεγονός που πλήττει παράλληλα και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το φαινόμενο της πολιτικής περιθωριοποίησης των Δήμων, με την ταυτόχρονη υφαρπαγή και στέρηση των πόρων που δικαιούνται, με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας, καθιστά επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πολιτικής βούλησης όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο.
Οι εκλογικές σκοπιμότητες και οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πλέον τους δημότες στο να εκφράσουν ελεύθερα την πραγματική τους βούληση. Αποτρέπει τις τοπικές κοινωνίες από το να επιλέξουν τους πλέον άξιους και κατάλληλους για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου τους.
Για τον Δήμο Αλίμου η ανάγκη φαντάζει εντονότερη με δεδομένη την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σήμερα ο Δήμος μας. Η διοίκηση Μαντζουράνη απέτυχε παταγωδώς να λύσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου. Αντίθετα πρόσθεσε και άλλα:
· Διόγκωση του ελλείμματος καθαριότητας.
· Συρρίκνωση και εγκατάλειψη των ελάχιστων χώρων πρασίνου.
· Υπερδανεισμός με χρέη που ξεπερνούν τα 12.000.000 ευρώ.
Η ανικανότητά της οδήγησε τη διοίκηση στη μη επίλυση των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει κρίσιμα και καίρια θέματα. Ακολούθησε την πεπατημένη προηγούμενων Διοικήσεων. Δεν εφήρμοσε πρόγραμμα ανάπτυξης στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του Δήμου μας.
Η αξιωματική αντιπολίτευση πολυδιασπασμένη δεν ανταποκρίθηκε το ρόλο της.
Έτσι έχει παγιωθεί η αντίληψη «όλοι το ίδιο είναι». Η μόνη ελπίδα να βγει ο τόπος από το τέλμα είναι να σπάσει το «κατεστημένο». Αυτή την ελπίδα έρχεται να πραγματώσει η δική μας πολιτική αυτοδιοικητική πρόταση.
Η πολιτική πρόταση που καταθέτουμε δεν αποτελεί συμπλήρωμα του παρελθόντος. Δεν αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών στις οποίες συμμετείχαν αρκετοί από εμάς που υπογράφουν την παρούσα διακήρυξη. Δεν πρόκειται για εναλλακτική λύση.
Αποτελεί μια ξεχωριστή, ενωτική, πρόταση διοίκησης η οποία πρεσβεύει το καινούριο, το διαφορετικό. Μια πρόταση η οποία εγγυάται το παρών, διασφαλίζει το μέλλον.
Είναι η πρόταση ης υπερκομματικής ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ η οποία στοχεύει χωρίς αφορισμούς και διακρίσεις, να αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται το παρόν και το μέλλον του Αλίμου, με τη σύγχρονη θετική σκέψη και αντίληψη.
Θα πετύχουμε με τη δική σας πολιτική και κοινωνική στήριξη.
Προτείνουμε ένα Δημοτικό Πρόγραμμα μελετημένο, αξιόπιστο, εφαρμόσιμο που τολμά τις αναγκαίες τομές, με τις οποίες θα χτίσουμε το μέλλον. Στοχεύοντας στη εξυπηρέτηση του πολίτη, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Οι πυλώνες που θα στηρίξουν αυτή τη συλλογική προσπάθεια περιλαμβάνουν:
1. Την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων.
2. Την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας (καθαριότητα, κυκλοφορία, εκπαίδευση, αθλητισμός, πολιτισμός, κοινωνική πολιτική).
3. Την άμεση λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα (Μαρίνα Αλίμου, παραλία, Καρφούρ, Κτήμα Τράχωνες).
4. Την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.
5. Την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των άλλων θεσμοθετημένων οργάνων.
6. Την ουσιαστική συμμετοχή πολιτών, κοινωνικών φορέων και ειδικότερα της νεολαίας στη λήψη αποφάσεων.
Στο υπερκομματικό αυτοδιοικητικό μας σχήμα θα πρωτοστατήσουν πρόσωπα που διαθέτουν γνώση, πείρα ήθος και εντιμότητα. Πρόσωπα με όραμα και πάθος για προσφορά και δημιουργία στον Άλιμο.
Παράλληλά, θα ασκούν τα καθήκοντά τους, στοχεύοντας όχι στην απόκτηση πρόσκαιρης εξουσίας, αλλά στην καθημερινή βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνδημοτών μας. Θα λειτουργούν στη λογική της ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας που επιτάσσει το αυτονόητο.
Γιατί το αυτονόητο στα μέρες μας δυστυχώς φαντάζει πολλές φορές ως είδος πολυτελείας και ειδικά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε αυτή τη ρεαλιστική κατεύθυνση καλούμε όλους εσάς να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ την ισχυρή κοινωνική και πολιτική βάση, στην οποία θα στηρίξουμε την ανοικοδόμηση του ΑΛΙΜΟΥ, το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Απευθυνόμαστε σε όλους και σας καλούμε σε πολιτική και κοινωνική συμπαράταξη.
Η επιτυχία δεν είναι υπόθεση του ενός ή των λίγων . Θα είναι επιτυχία όλων των Δημοτών, όλων των κατοίκων. Θα είναι επιτυχία ολόκληρου του ΑΛΙΜΟΥ.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ, συνταξιούχος, ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ λογιστής, ΑΝΘΗΣ ΝΙΚΟΣ μηχανικός αεροσκαφών, ΒΕΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ οδοντίατρος, ΒΑΡΥΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ π. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, ΒΕΡΥΚΑΚΗ ΚΛΕΙΩ ξενοδοχειακή υπάλληλος, ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ παιδίατρος, ΓΙΑΛΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ δημοσιογράφος - συνδικαλιστής ΠΑΣΚΕ αναπηρικού κινήματος, ΓΙΕΝΟΥΖΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ έμπορος, ΓΙΟΥΡΓΑΣ ΘΩΜΑΣ πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Νομικής Αθηνών, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Καθηγητής Μαιευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου, ΔΕΦΙΓΚΟΥ ΓΙΟΥΛΗ εμπορικός αντιπρόσωπος, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ διαφημιστής, ΔΡΟΣΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ιδιωτικός υπάλληλος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, τεχνολόγος υγιειονομικός, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ επιχειρηματίας, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ βιοτέχνης, ΚΑΠΡΕΛΗΣ ΘΑΝΟΣ οικονομολόγος - σύμβουλος επενδύσεων και κοινοτικών πόρων, ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ δημοσιογράφος - Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου, ΚΑΡΔΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ιατρός, ΚΕΦΑΛΑΣ ΤΑΣΟΣ δικηγόρος π. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου,  ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ οικιακά, ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΑΡΗΣ  έμπορος, ΚΟΥΝΑΔΗ ΑΓΕΓΛΙΚΗ οικιακά, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ οικιακά, ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ σύμβουλος επιχιερήσεων - διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών προξενείου Malaui, ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ αντισμήναρχος Π.Δ. - π. αντιδήμαρχος Αλίμου, ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έμπορος, ΛΟΥΚΗ ΚΛΕΙΩ οικιακά, ΛΩΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ συνταξιούχος Ο.Α., ΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ π. αντιδήμαρχος Αλίμου, ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ  συνταξιούχος Ο.Α., ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έμπορος, ΜΠΑΘΡΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ιατρός, ΜΠΑΣΙΑΡΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ φιλόλογος, ΜΠΡΑΖΙΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ συνδικαλιστής ΠΑΣΚΕ ΠΕΤ - ΟΤΕ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΗ ΛΕΝΑ υπάλληλος Ο.Α., ΠΑΠΠΑ ΡΟΥΛΑ ιδιωτική υπάλληλος, ΠΑΡΙΣΟΥΛΗ ΡΑΝΙΑ επιχειρηματίας, ΠΑΥΛΟΥ ΒΛΑΣΣΗΣ ιατρός, ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ φοιτήτρια Φιλοσοφικής Αθηνών, ΠΙΤΤΑ ΛΙΑΝΑ επιχειρηματίας, ΠΡΑΣΙΩΤΗ ΦΩΤΟΥΛΑ συνταξιούχος, ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ φαρμακοποιός, ΡΕΣΒΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ επιχειρηματίας, ΡΟΥΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ εκτελωνιστής, ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ παιδίατρος, ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ιατρός π. Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου, ΤΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ιατρός, ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΗ ΕΛΕΝΗ επιχειρηματίας, ΦΑΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ επιχειρηματίας, ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ελεύθερος επαγγελματίας, ΦΟΥΡΦΟΥΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ιδιωτικός υπάλληλος, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΝΑ ιδιωτική υπάλληλος, ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ π. δικηγόρος - π. διεθυντής ΕΥΔΑΠ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝ δημόσιος υπάλληλος, ΧΟΪΜΠΟΣ ΝΙΚΟΣ ασφαλιστικπος σύμβουλος, ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ παιδίατρος, ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έμπορος, ΨΑΘΑΣ ΧΑΡΗΣ συνταξιούχος.        


17.11.2006 - "Συνεχίζουμε μαζί. Σας ευχαριστώ".
05.07.2006 - Διέγραψαν τον Ανωμερίτη
03.07.2006 - ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Όλοι ενωμένοι
28.05.2006 - Μνημόσυνο Στρατηγού Σαράφη
27.05.2006 - Η Μάχη της Κρήτης
10.04.2006 - Πάρκο 4.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό
07.04.2006 - Απεργία στους Δήμους
05.04.2006 - Δυστοκία και παρασκήνιο
25.03.2006 - Παρέλαση
30.01.2006 - "Απαλλαγμένοι από τα βαρίδια"
09.01.2006 - Βρωμιά και δυσωδία
01.01.2006 - Να τα πούμε;
Created by Hellas Internet