Home > e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 2006 > 03.07.2006 - ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Όλοι ενωμένοι


Με στόχο τη νίκη στις Δημοτικές εκλογές ξεκίνησε και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλίμου Λεωνίδα Ανωμερίτη και το συνδυασμό «Άλιμος ανθρώπινη πόλη». Στο θέατρο «Κάρολος Κουν» σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη ο Λεωνίδας Ανωμερίτης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει αλλά και τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του.
Ο αντινομάρχης Αθηνών με λόγο μεστό και άμεσο, χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις, προσέγγισε την πραγματικότητα με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Αναφέρηκε στις παραμέτρους που έχουν οδηγήσει τον Άλιμο στη χειρότερη κατάσταση από τη σύστασή του καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στη σημερινή υπό τον κ. Κώστα Μαντζουράνη διοίκηση.
Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος, αφού έχει δανειστεί από τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περίπου 20.000.000 ευρώ, ενώ τόνισε πως τα προβλήματα της καθημερινότητας όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά διογκώθηκαν.
Εστιάζοντας το λόγο του, ο κ. Ανωμερίτης, στο θέμα της καθαριότητας παρατήρησε ότι ενώ οι κάτοικοι του Δήμου Αλίμου πληρώνουν τα πιο πολλά δημοτικά τέλη, σε σχέση με άλλους δήμους, η καθαριότητα είναι σε απαράδεκτο επίπεδο.
Παρατήρησε μάλιστα ότι από εσφαλμένες επιλογές και λάθος εκτιμήσεις, κυρίως της παρούσας διοίκησης, οι καταστηματάρχες της αγοράς Θουκυδίδου βρίσκονται σε απόγνωση, εξ αιτίας της δήθεν ανάπλασης της αγοράς, η οποία τους οδηγεί σε αφανισμό. Είπε, πως τόσο για ην αγορά Θουκυδίδου όσο και για την αγορά Δωδεκανήσου, στο Άνω Καλαμάκι υπάρχουν λύσεις, αλλά θα δημοσιοποιηθούν αφού πρώτα γίνει δημόσια συζήτηση με τους όλους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Ανωμερίτης μίλησε και για τον κ. Ορφανό:«Ο συνδυασμός του κυρίου Ορφανού, επίσης δεν αποτελεί εγγύηση, για την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής. Και μόνο το γεγονός ότι έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του περισσότερο από δυόμιση χρόνια, χωρίς να έχει καταφέρει να συγκροτήσει και να παρουσιάσει πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου, προσδιορίζει την ανυπαρξία πολιτικής, την ανυπαρξία προτάσεων και θέσεων.  Αντίθετα όλ΄ αυτά τα χρόνια στήριξε τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης. Κυρίως, όμως, τήρησε ακατανόητη στάση σε μεγάλα ζητήματα του Δήμου παρέχοντας, αντικειμενικά, βοήθεια στη διοίκηση Μαντζουράνη. Δεν άσκησε αντιπολίτευση, ως όφειλε, αλλά ψήφισε τη λειτουργία της πλαζ Αλίμου χωρίς να θέσει όρους καθαίρεσης των αυθαίρετων κατασκευών και διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών και του Δήμου. Ψήφισε την ίδρυση μέσα σε αυτή ενός δήθεν εστιατορίου, ενώ γνώριζε ότι θα λειτουργήσει εκεί το PRIVILEGE. Ψήφισε την παραχώρησή του στο νέο επιχειρηματία με κατάληψη όλης της παραλίας, και άλλες παρόμοιες επιλογές. Αυτά και πολλά άλλα αποδεικνύουν ότι και ο συνδυασμός του κυρίου Ορφανού επαναλαμβάνει τα παλιά».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Ανωμερίτης στο θέμα της εκμετάλλευσης της παραλίας, παρατηρώντας ότι οι συμβάσεις χρειάζονται αναθεώρηση. Ειδικότερα είπε:
Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε στις παρατάσεις που δόθηκαν στο ΟΣΤΡΙΑ, από την προηγούμενη και την παρούσα διοίκηση. Με αποτέλεσμα μία σύμβαση που αρχικά είχε συμφωνηθεί για 10 χρόνια (1996 – 2006) με τις διαδοχικές παρατάσεις να έχει μετατραπεί σε σύμβαση για 20 χρόνια και να έχει φτάσει μέχρι το 2015. Η σύμβαση αυτή χρειάζεται αναθεώρηση».

Εσφαλμένες χαρακτήρισε τις όποιες ενέργειες της διοίκησης Μαντζουράνη τόσο για το ΚΑΡΦΟΥΡ όσο και για το κτήμα Τράχωνες:
«Είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε με την επιλογή της διοίκησης Μαντζουράνη και την απόφαση που έλαβε για την ένταξη στο σχέδιο της περιοχής που βρίσκεται το ΚΑΡΦΟΥΡ. Με βάση το νόμο του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση από την ένταξη στο σχέδιο ο Δήμος έπρεπε να πάρει περίπου 23 στρέμματα, την ονομαζόμενη εισφορά σε γη. Και επιπλέον και εισφορά σε χρήμα, που υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμυρίων Ευρώ. Η διοίκηση Μαντζουράνη έκανε ότι και η προηγούμενη. Ουσιαστικά χαρίζει τη γη στο ΚΑΡΦΟΥΡ, την οποία η επιχείρηση θα χρησιμοποιεί ως πάρκινγκ και ο δήμος θα εισπράξει ευτελές τίμημα. Και ακόμα χειρότερα: η διοίκηση Μαντζουράνη αύξησε το ύψος δόμησης από 9 σε 11 μέτρα, και κατάργησε τον περιορισμό των ορόφων. Έτσι αντί για 2 μπορούν να χτιστούν 3 όροφοι. Με τις ρυθμίσεις αυτές δεν ωφελείται ο Δήμος και οι δημότες. Ωφελείται το ΚΑΡΦΟΥΡ. Το τεράστιο θέμα που αφορά στο κτήμα Τράχωνες και τις ορέξεις της ΜΑΚΡΟ έμεινε στα συρτάρια με την πολιτική βούληση της παράταξης Μαντζουράνη».
Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο άξονας της πολιτικής που θα εφαρμόσει θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του, υπογραμμίζοντας:
«Καθημερινοί μάρτυρες της πολιτικής και κοινωνικής ανεπάρκειας είναι οι συνδημότες μας, είσαστε όλοι εσείς, οι οποίοι εκφράζεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την απογοήτευσή σας και την ανησυχία σας. Νοιώθετε δεσμευμένοι, εξαρτημένοι. Η αδράνεια, η ύπνωση, η φθορά και η διαφθορά στηρίζουν το τέλμα μέσα στο οποίο οικοδομείται ο Άλιμος του αύριο. Μέχρι σήμερα οι ψευτοδιαχωρισμοί και τα ψευτοδειλλήματα κυριάρχησαν στην κοινωνία μας. Ήταν οι πρωταγωνιστές στη ζωή του τόπου μας. Τέρμα τα ψευτοδειλλήματα».
Αίσθηση προκάλεσε η «ομάδα» των πρώτων υποψηφίων που ανακοίνωσε ο κ. Ανωμερίτης, στην οποία διακρίνει κανείς διαστρωμάτωση σε όλα τα επίπεδα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της «ομάδας» των υποψηφίων είναι ότι την αποτελούν άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία και επαγγελματικά πετυχημένοι. Όπως τόνισε ο κ. Ανωμερίτης οι συνεργάτες του διαθέτουν γνώση, εμπειρία και διάθεση για να μπορέσουν να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση του Αλίμου.
 
 


17.11.2006 - "Συνεχίζουμε μαζί. Σας ευχαριστώ".
05.07.2006 - Διέγραψαν τον Ανωμερίτη
28.05.2006 - Μνημόσυνο Στρατηγού Σαράφη
27.05.2006 - Η Μάχη της Κρήτης
30.04.2006 - Δήμαρχος ο Ανωμερίτης
10.04.2006 - Πάρκο 4.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό
07.04.2006 - Απεργία στους Δήμους
05.04.2006 - Δυστοκία και παρασκήνιο
25.03.2006 - Παρέλαση
30.01.2006 - "Απαλλαγμένοι από τα βαρίδια"
09.01.2006 - Βρωμιά και δυσωδία
01.01.2006 - Να τα πούμε;
Created by Hellas Internet