Home > ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ > 20.06.2007 - ΚΥΛΙΚΕΙΑ: Αισχροκέρδεια και καπέλο 100% στις παραλίες


Χρυσάφι πληρώνουν οι λουόμενοι το μπάνιο στις οργανωμένες πλαζ, το οποίο για τον πατέρα, τη μητέρα και τα δύο παιδιά κοστίζει τουλάχιστον 50 ευρώ, δηλαδή ένα μεροκάματο. Στις ελεύθερες παραλίες οι τιμές στις καντίνες είναι στα ύψη και εκείνοι που εκμεταλλεύονται τα κυλικεία, σε πλαζ και παραλίες, πουλάνε καφέδες, αναψυκτικά και νερό σε διαφορετικές συσκευασίες από ότι ορίζεται στις σχετικές διατάξεις.
Τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους διαπιστώσαν πως κυλικειάρχες πουλούσαν με καπέλο έως και 100%, παραβιάζοντας σαφέστατα το επίπεδο ανώτατων τιμών. Οι κυλικειάρχες συστηματικά δεν ρωτούν τους καταναλωτές αν θέλουν μονό φραπέ, ώστε να αποφύγουν να τον πουλήσουν στην τιμή του 1,50 ευρώ. Αντί γι΄ αυτό πουλάνε καφέδες σε μεγαλύτερου μεγέθους ποτήρια, με τιμή διάθεσης 2 ευρώ, 2,5 ακόμα και 3 ευρώ. Υπάρχουν και περιπτώσεις που «προσέφεραν» τον μονό καφέ με τις παραπάνω τιμές, παραβιάζοντας σαφέστατα την υπουργική απόφαση.
Η αισχροκέρδεια επεκτάθηκε και στα φαγώσιμα. Οι πωλητές οφείλουν να διαθέτουν τοστ ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί και να πωλείται 1,5 ευρώ. Αντί γι΄ αυτό οι κερδοσκόποι πουλάνε σάντουιτς αντί 3 ευρώ προσθέτοντας μόνο μαρούλι ή ντομάτα ή ελάχιστη γαλοπούλα, αμφίβολης ποιότητας.
Το θέμα με τις υπερβολικές τιμές που ισχύουν στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αλλά και γενικότερα στους τουριστικούς χώρους έφτασε και στη Βουλή με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι οι λουόμενοι πληρώνουν στα κυλικεία των οργανωμένων παραλίων της Αττικής τους καφέδες, τα αναψυκτικά και το νερό πολύ ακριβότερα από ότι επιτρέπει η υπουργική απόφαση.

Ακριβή μου…παραλία
Οι πιο ωραίες παραλίες στην Αττική είναι ιδιωτική υπόθεση. Αυτές που μένουν - και προσελκύουν τους χαμηλόμισθους – είναι οι πιο κοντινές, αφού δύσκολο θα «ξενιτευτεί» κανείς στο Λαγονήσι, στην Ανάβυσσο, στο Σούνιο και μάλιστα Σαββατοκύριακο ή όταν ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο και οι λουόμενοι ψάχνουν τη δροσιά της θάλασσας σε κατάσταση πανικού.

Απολλώνιες Ακτές
«Κόψατε» το αυτοκίνητο και καλά κάνατε! 50 μέτρα από τέρμα του τραμ, στη Γλυφάδα, απλώνεται η παραλία που διαθέτει και γαλάζια σημαία. Αν πάλι το αυτοκίνητο είναι προέκταση του «εγώ» σας η πλαζ διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ και μάλιστα δωρεάν. Για την είσοδο όμως πληρώνεις 4 ευρώ. Τα παιδιά από 6 έως 12 ετών και οι ηλικιωμένοι άνω των 60 θα επιβαρυνθούν μόνο με 1,5 ευρώ

Αστέρια Γλυφάδας
Αγαπημένη έως και ιστορική παραλία! Σήμερα για να μπεις πληρώνεις 6 ευρώ τις καθημερινές και 10 τα Σαββατοκύριακα ενώ τα παιδιά πληρώνουν το μισό. Αν είσαι δημότης Γλυφάδας «τη βγάζεις καθαρή» με 3 ευρώ καθημερινές και 5 τα Σαββατοκύριακα. Στην τιμή περιλαμβάνονται ομπρέλα – ξαπλώστρα, όχι όμως και το παρκιγκ που κοστίζει 3 ευρώ τις καθημερινές και 5 τα Σαββατοκύριακα.

Τhalassea
Η γνωστή πλαζ της Βούλας. Πληρώνεις 5 ευρώ τις καθημερινές και 6 τα Σαββατοκύριακα. Το μαγικό αυτό χαρτάκι σας εξασφαλίζει ξαπλώστρα - ομπρέλα - πάρκιγκ. Αν σας αρέσει και θέλετε να γίνεται θαμώνας υπάρχει η κάρτα 20 επισκέψεων. Λέγεται «Monday to Friday swim card» και κοστίζει 80 ευρώ για τους ενήλικες και 50 για τα παιδιά.

Yabanaki
«Yabanaki» στη Βάρκιζα πληρώνεις 5,5 ευρώ είσοδο τις καθημερινές και 6,5 τα Σαββατοκύριακα. Σ΄αυτή την τιμή τις χ καθημερινές έχεις τζάμπα ξαπλώστρα. Στα Σαββατοκύριακα θα πληρώσεις έξτρα 4 ευρώ. Οι φοιτητές μπορούν να επιδείξουν το πάσο τους και η τιμή πέφτει στα 3,5 ευρώ. Δωρεάν πάρκινγκ τις καθημερινές.

Do it
Λίγα μέτρα πιο μακριά τα 5,5 ευρώ της εισόδου (6,5 ευρώ τα Σαββατοκύριακα) σου εξασφαλίζουν…. βοτσαλάκι! Για την ξαπλώστρα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω! Υπολόγισε και άλλα 5 ευρώ παρκιγκ τις καθημερινές το οποίο βέβαια εκπίπτει από την κατανάλωση. Δηλαδή αν αγοράσεις π.χ. καφέ, νερό ή σάντουιτς συνολικής αξίας 5 ευρώ δεν πληρώνεις τίποτα. Όλα αυτά βέβαι τις καθημερινές! Τα Σαββατοκύριακα θα ξαναβγάλεις το πορτοφόλι για άλλα 10 ευρώ για ομπρέλα και 2 για ξαπλώστρες

Βουλιαγμένη
Οι δημότες μπορούν να κάνουν μπάνιο στον Αστέρα με μειωμένο εισιτήριο 9 αντί 17 ευρώ.

Επιπλέον πολλές οργανωμένες παραλίες, όπως τα Αστέρια Γλυφάδας, η Ακτή Βουλιαγμένης, οι Α και Β παραλία στη Βούλα, η Ακτή του Ηλιου στον Αλιμο, η Ακτή Βουλιαγμένης και το Yabanaki, περιλαμβάνουν στις εγκαταστάσεις τους, εκτός από ξαπλώστρες και ομπρέλες, παιδότοπους, εστιατόρια, μπαρ, φουσκωτές κατασκευές, νεροτσουλήθρες, γήπεδα beach volley.
Όλες οι οργανωμένες παραλίες διαθέτουν σταθμό πρώτων βοηθειών με ιατρικό προσωπικό, ναυαγοσώστες και... security.

 

 31.07.2007 - ΚΗΦΙΣΟΣ: Όχι στη μόλυνση του Σαρωνικού
30.07.2007 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ : Ξεπούλησαν και το μπιτς βόλεϊ
25.07.2007 - Βάρκα γιαλό γιαλό, από Πειραιά Γλυφάδα
11.06.2007 - ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ελεύθερες παραλίες - τέλος στην παρανομία
25.05.2007 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ιστορία της, αμαρτίες τους
25.05.2007 - Απεργία πείνας για ελεύθερες παραλίες
21.05.2007 - ΠΛΑΖ ΑΛΙΜΟΥ: Δωρεάν είσοδος, 5 ευρώ η ξαπλώστρα!!!
18.05.2007 - Ξύλο για το λουκέτο
08.05.2007 - ΜΟΣΧΑΤΟ: Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία
16.04.2007 - Ανάσα ζωής για την Αττική
17.03.2007 - ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ: Απειλή για την Ατική
25.01.2007 - Ο Σαρωνικός κινδυνεύει
13.07.2006 - Παραλία Αλίμο-νο
13.08.2005 - Ακτές Σαρωνικού - Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων
SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός
Αναμόρφωση της πλαζ Αλίμου
Μελέτη Μωραϊτη για την πλαζ Αλίμου
Το προφίλ της Μαρίνας Αλίμου
Created by Hellas Internet