Home > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > 12.06.2007 - Ακατάλληλα και επικίνδυνα γήπεδα


Με στόχο την οικονομική ενίσχυση των σωματείων και την επιχορήγησή τους, ώστε να διασφαλίζεται η διαρκής παρουσία γιατρού στους αγώνες, αλλά και την επισκευή των κλειστών γυμναστηρίων που υπάρχουν στους δήμους της νοτιοανατολικής Αθήνας, το προεδρείο της ΕΣΚΑΝΑ ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών με δημάρχους αλλά και επικεφαλής των αθλητικών οργανισμών. Ζητήθηκε, επίσης, η διαρκής παραχώρηση κάθε κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις προπονήσεις ή τους αγώνες των αναπτυξιακών ομάδων της Ένωσης. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στους νοτιοδυτικούς δήμους (Ελευσίνα, Μέγαρα, Μάνδρα) και θα ολοκληρωθούν με επισκέψεις στους δήμους Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης. Παρά το θετικό της πρωτοβουλίας το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εκτίμησε ότι δεν έπρεπε να ενημερωθεί από τα Σωματεία των περιοχών που επισκέφθηκε ή πρόκειται να επισκεφθεί, κάνοντας τους κακόπιστους να πιστεύουν ότι λειτουργεί μεροληπτικά, αυτόβουλα αλλά κυρίως χωρίς να υπολογίζει ή να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη των Σωματείων.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στη συνάντηση με το δήμαρχο Κώστα Ασκούνη ήταν παρών και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαργωμένος. Το προεδρείο της ΕΣΚΑΝΑ διά του προέδρου της Ιωάννη Παλάτου ζήτησε τα εξής:
· Ετήσια επιχορήγηση για παρουσία γιατρού στους εντός έδρας αγώνες των σωματείων.
· Αντικατάσταση των ξύλινων δαπέδων στα κλειστά γυμναστήρια Εσπέρου και Εθνικής Αντίστασης, γιατί λόγω φθορών υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού των αθλουμένων.
· Επισκευή των ηλεκτρονικών πινάκων στα παραπάνω κλειστά γυμναστήρια, γιατί δεν είναι ευκρινείς οι ενδείξεις τους.
· Αντικατάσταση δαπέδου λόγω ολισθηρότητας, στο σχολικό κλειστό γυμναστήριο Χ. Παπαδόπουλος στην Αγία Ελεούσα.
· Στο ίδιο γήπεδο επισκευή ή αντικατάσταση των στρωμάτων τα οποία στηρίζουν τις κολόνες, στις αντηρίδες που στηρίζουν τα ταμπλό, αλλά και αλλαγή στο στεφάνι ενός καλαθιού.
· Λειτουργία του σχολικού γυμναστηρίου επί των οδών Κατσώνη και Αχιλλέως για προπονήσεις και εφόσον κριθεί κατάλληλο από αρμόδια Επιτροπή και για αγώνες πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ.
Ο κ. Ασκούνης ήταν ενημερωμένος για όλα τα θέματα και τόνισε πως τα αιτήματα ήταν πλήρως ταυτισμένα με τις απόψεις της διοίκησης και γι’ αυτό δεν υπήρξε η παραμικρή διαφωνία. Τονίστηκε επίσης ότι ο Δήμος Καλλιθέας θα είναι συμπαραστάτης της ΕΣΚΑΝΑ όποτε το ζητήσει και για οποιοδήποτε θέμα.

Π. ΦΑΛΗΡΟ
Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου στο Π. Φάληρο, αφού έχει πάρει την απαραίτητη έγκριση, είναι ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, όπως διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ.
Το γεγονός ότι στο Π. Φάληρο δεν υπάρχει πλέον κλειστό γυμναστήριο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα τόσο για τον ιστορικό ΑΟΠ Φαλήρου όσο και για την Ακαδημία '89, αλλά και γενικότερα για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως τα έργα για την κατασκευή γυμναστηρίου 1.000 θέσεων στο Τροκαντερό έχουν δρομολογηθεί και αποτελούν τη σημαντικότερη επιλογή της διοίκησής του.

ΑΛΙΜΟΣ
Ο δήμαρχος Θάνος Ορφανός δεσμεύθηκε πως θα γίνει ανακατασκευή του (ενός και μοναδικού) κλειστού στον Άλιμο και θα προχωρήσει και στην κατασκευή νέου. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει το κόστος της ιατρικής κάλυψης των αγώνων για τις ομάδες του Δήμου. Ο κ. Ορφανός, όπως είπε στην αντιπροσωπεία της ΕΣΚΑΝΑ, θα είναι συνεπής στις οικονομικές επιχορηγήσεις των σωματείων, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στη δημιουργία μικτής ομάδας νεαρών αθλητών που θα απαρτίζεται από όλους τους δήμους της ΕΣΚΑΝΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η ΕΣΚΑΝΑ εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή της και την απόλυτη συμφωνία της με τον αδιαπραγμάτευτο στόχο της δημοτικής αρχής για ελεύθερες παραλίες. Ο Χρήστος Κορτζίδης αλλά και η αρμόδια για θέματα αθλητισμού Ε. Γεωργακάκη επεσήμαναν πως φροντίδα του Δήμου είναι να επισκευάσει τα ανοιχτά γήπεδα της πόλης. Επίσης έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση  ηλεκτρονικού πίνακα στο  βοηθητικό κλειστό του Ελληνικού, που ανήκει στα Ολυμπιακά Ακίνητα, και να γίνουν ό,τι άλλες βελτιώσεις είναι αναγκαίες.

 20.07.2007 - Στην Α2 ο ιστορικός ΝΟΚ
13.07.2007 - ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ: Έφυγε ένας σπάνιος άνθρωπος. Ένας ξεχωριστός αθλητής.
16.04.2007 - Καλό ταξίδι Κώστα
04.03.2007 - Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο
Created by Hellas Internet