Home > ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ > 21.05.2007 - ΠΛΑΖ ΑΛΙΜΟΥ: Δωρεάν είσοδος, 5 ευρώ η ξαπλώστρα!!!


«Πόκερ» του τ. Δημάρχου Κ. Μαντζουράνη για να πληρώνουν εισιτήριο οι δημότες.
Χαράτσι στην παραλία για όλους τους Δημότες θα επέβαλλε ο τέως Δήμαρχος Αλίμου Κώστας Μανζτουράνης, αν κέρδιζε τις εκλογές, χαρίζοντας ταυτόχρονα αρκετές χιλιάδες ευρώ στον επιχειρηματία. Σύμφωνα με όσα κατάγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Νίκος Παπανικολάου «ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται την πλαζ Αλίμου μας είπε ότι είχε την υπόσχεση του κ. Μαντζουράνη ότι μόλις πάρει τις εκλογές θα μπει εισιτήριο για όλους τους Δημότες».
Δυστυχώς για τους Δημότες, το Δήμο αλλά και την υστεροφημία του τέως αυτή φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου, σε ότι αφορά στο σκληρό πολιτικάντικο πόκερ, που επιδόθηκε πριν και μετά τις εκλογές, αλλά κυρίως στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της σημερινής διοίκησης με τον εκμεταλλευτή της πλαζ.
Ο επιχειρηματίας αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, ζητώντας επίμονα -επίσημα και ανεπίσημα- την επιβολή εισιτηρίου για τους Δημότες Αλίμου. Βέβαια είχε τις πλάτες του τέως Δημάρχου, ο οποίος πρότεινε τόσο στη συνεδρίαση της Επιτροπής (ΕΠΕΛΑΚ) όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να προσφέρει ο Δήμος αρκετές χιλιάδες ευρώ ως επιδότηση στον επιχειρηματία, ο οποίος θα δέχονταν τη δωρεάν είσοδο των δημοτών.
Ο κ. Μαντζουράνης πρότεινε να επιστρέφει ο Δήμος στον επιχειρηματία το ποσό που εισπράττει από την Εταιρία του Δημοσίου, στην οποία ανήκει ο χώρος (ΕΤΑ) και εκείνη με τη σειρά της τον έχει επινοικιάσει στον επιχειρηματία. Το ποσό ανέρχεται σε περίπου 35.000 ευρώ ετησίως.
Τελικά, όλοι οι Αλιμιώτες θα πρέπει να νιώθουνε ευγνώμονες προς τον απελθόντα Δήμαρχο αλλά κυρίως να χρωστάνε χάρη προς τον επιχειρηματία της πλαζ Αλίμου, αφού και φέτος τους… επιτρέπει τη δωρεάν είσοδο!!!
Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής «όλα πωλούνται και όλα εξαγοράζονται» που ακολουθήθηκε όχι μόνο από τις τελευταίες διοικήσεις του Δήμου, αλλά και από την κεντρική εξουσία.
Έτσι σήμερα, 40 χρόνια μετά τη χούντα των συνταγματαρχών που άρπαξε την παραλία από τους δημότες και αποστέρησε από το Δήμο το δικαίωμα να διαχειρίζεται ο ίδιος την περιουσία του, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι επιτέλους μπορεί να αποδοθεί η παραλία στους φυσικούς και νόμιμους ιδιοκτήτες της, που δεν είναι άλλοι -στη συγκεκριμένη περίπτωση- από τους κατοίκους του Αλίμου.
Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι πως το Δελτίο Τύπου, του Δήμου Αλίμου, προϊδεάζει τους πάντες για το τι θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Και μόνο το γεγονός ότι δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά στη διαπαντός δωρεάν είσοδο των δημοτών Αλίμου στην πλαζ, θεωρείται πως ουσιαστικά αποτελεί προαναγγελία ότι πλέον (από το ερχόμενο καλοκαίρι) και οι δημότες θα πληρώνουν εισιτήριο.
Πάντως, ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός απαντώντας στην ερώτηση του Δημήτρη Καρανικόλα για το τι θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι ξεκαθάρισε πως «στόχος της διοίκησης μας είναι να έχουν δωρεάν είσοδο στην πλαζ όλοι οι πολίτες του Δήμου μας και όχι μόνο οι Δημότες».
Μέχρι το καλοκαίρι του 2008 οι δημότες Αλίμου θα συνεχίσουν να μπαίνουν ελεύθερα στην πλαζ, χρησιμοποιώντας την «κάρτα δημότη», η οποία ήδη χορηγείται και δεν ισχύει για εκείνους που απλά κατοικούν στον Άλιμο και δεν είναι δημότες. Ωστόσο άπαντες θα χρυσοπληρώνουν 5 ευρώ για την ξαπλώστρα!!!31.07.2007 - ΚΗΦΙΣΟΣ: Όχι στη μόλυνση του Σαρωνικού
30.07.2007 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ : Ξεπούλησαν και το μπιτς βόλεϊ
25.07.2007 - Βάρκα γιαλό γιαλό, από Πειραιά Γλυφάδα
20.06.2007 - ΚΥΛΙΚΕΙΑ: Αισχροκέρδεια και καπέλο 100% στις παραλίες
11.06.2007 - ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ελεύθερες παραλίες - τέλος στην παρανομία
25.05.2007 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ιστορία της, αμαρτίες τους
25.05.2007 - Απεργία πείνας για ελεύθερες παραλίες
18.05.2007 - Ξύλο για το λουκέτο
08.05.2007 - ΜΟΣΧΑΤΟ: Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία
16.04.2007 - Ανάσα ζωής για την Αττική
17.03.2007 - ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ: Απειλή για την Ατική
25.01.2007 - Ο Σαρωνικός κινδυνεύει
13.07.2006 - Παραλία Αλίμο-νο
13.08.2005 - Ακτές Σαρωνικού - Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων
SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός
Αναμόρφωση της πλαζ Αλίμου
Μελέτη Μωραϊτη για την πλαζ Αλίμου
Το προφίλ της Μαρίνας Αλίμου
Created by Hellas Internet