Home > ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ > 16.04.2007 - Ανάσα ζωής για την Αττική


Από τον Πειραιά στη Βάρκιζα 35 χιλιόμετρα για βόλτα. Πόλος έλξης και ανάπτυξης του λεκανοπεδίου η δημιουργία δρόμου περιπάτου και ποδηλάτων.
Περίπατο και ποδηλατάδα με θέα το Σαρωνικό θα μπορούν να κάνουν σύντομα οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Το «μέτωπο προς τη θάλασσα», όπως εξήγγειλε η υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρομής 35 χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα. Θα ξεκινά από τον Πειραιά, θα περνά από τους Δήμους Μοσχάτου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης και θα καταλήγει στο Δήμο Βάρης, στη Bάρκιζα. Η υπουργός ανακοίνωσε αφετηρία το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας πρότεινε να ξεκινά από το Μικρολίμανο.
Πολύ νωρίτερα πάντως (30 Ιανουαρίου 2007) η Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά υπέβαλε κοινή πρόταση με επιστημονικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη του Παραλιακού Μετώπου, από το Πέραμα μέχρι τη Γλυφάδα.
Η Υπερνομαρχία, με αυτή την πρόταση αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή σε μια φιλόδοξη προσπάθεια στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Δήμοι Μοσχάτου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Ρέντη. Ανάλογο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, οικολογικές οργανώσεις, από Ενώσεις με δραστηριότητα στον Τουρισμό και από πολλούς άλλους θεσμικούς φορείς οι οποίοι εκ των πραγμάτων εμπλέκονται σε ένα τόσο φιλόδοξο και μεγαλόπνοο για την Αττική έργο.
Στο μεταξύ, έχουν ήδη εκφραστεί οι πρώτες επιφυλάξεις από ειδικούς επιστήμονες, αφού το όλο εγχείρημα προσκρούει σε δύο… «υφάλους». Ο ένας αφορά στα παράνομα κτίσματα, τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής και για τα οποία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα οργανωμένα συμφέροντα της παραλίας.
Ο άλλος θεωρείται πως μπορεί να ξεπεραστεί ευκολότερα, αφού με τις ανάλογες μελέτες και παρεμβάσεις μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα -όπου αυτό υπάρχει- με τις απότομες κλίσεις του εδάφους.
Η κ. Πετραλιά έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για έξοδο των πολιτών προς τη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι «το μέτωπο προς τη θάλασσα είναι κυρίαρχο στοιχείο πολιτιστικό, αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας, πόλος έλξης για τους επισκέπτες, όχι μόνο τους ξένους, τους τουρίστες, αλλά και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και όλους όσοι απ’ όλη την Ελλάδα επισκέπτονται την περιοχή μας».
Η πρωτοβουλία του υπουργείου αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί ένας πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική παραλία. Παράλληλος στόχος είναι να γίνει το παραλιακό μέτωπο κέντρο ανάπτυξης όλου του Λεκανοπεδίου. Η Αττική θεωρείται από τις μη προνομιούχες περιοχές της χώρας σχετικά με τον τουρισμό -παρά τα τόσα ενδιαφέροντα- αφού χρησιμοποιείται ως ενδιάμεσος σταθμός και όχι ως τελικός προορισμός.

 31.07.2007 - ΚΗΦΙΣΟΣ: Όχι στη μόλυνση του Σαρωνικού
30.07.2007 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ : Ξεπούλησαν και το μπιτς βόλεϊ
25.07.2007 - Βάρκα γιαλό γιαλό, από Πειραιά Γλυφάδα
20.06.2007 - ΚΥΛΙΚΕΙΑ: Αισχροκέρδεια και καπέλο 100% στις παραλίες
11.06.2007 - ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ελεύθερες παραλίες - τέλος στην παρανομία
25.05.2007 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ιστορία της, αμαρτίες τους
25.05.2007 - Απεργία πείνας για ελεύθερες παραλίες
21.05.2007 - ΠΛΑΖ ΑΛΙΜΟΥ: Δωρεάν είσοδος, 5 ευρώ η ξαπλώστρα!!!
18.05.2007 - Ξύλο για το λουκέτο
08.05.2007 - ΜΟΣΧΑΤΟ: Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία
17.03.2007 - ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ: Απειλή για την Ατική
25.01.2007 - Ο Σαρωνικός κινδυνεύει
13.07.2006 - Παραλία Αλίμο-νο
13.08.2005 - Ακτές Σαρωνικού - Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων
SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός
Αναμόρφωση της πλαζ Αλίμου
Μελέτη Μωραϊτη για την πλαζ Αλίμου
Το προφίλ της Μαρίνας Αλίμου
Created by Hellas Internet