Home > ΑΛΙΜΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ > Τ.Ε.Ε. ΑΛΙΜΟΥ > 10.04.2007 - ΕΠΑΛ ΑΛΙΜΟΥ: Σκοπιμότητες σε βάρος των παιδιών που φοιτούν σε ακατάλληλο κτίριο.


Η ατολμία και οι κοινωνικές φοβίες του πρώην Δημάρχου Αλέκου Αλούκου, η άσκηση μηδενικής πολιτικής και οι συμβιβασμοί από τον τέως Δήμαρχο Κώστα Μαντζουράνη και τη διοίκησή του, αλλά και η «χλιαρή» αντιμετώπιση του θέματος από προηγούμενες διοικήσεις έχουν καταδικάσει τους κατοίκους της περιοχής Αμπελακίων, τους μαθητές, τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό του Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου στο να συμμετάσχουν σε έναν αδιάκοπο αγώνα με θύματα μόνο τα παιδιά, είτε αυτά θέλουν να φοιτήσουν σε Δημοτικό είτε σε ΕΠΑΛ (ΤΕΕ).
Και απ’ ό,τι φαίνεται αυτός ο αγώνας θα διαρκέσει ακόμα μερικά χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής και ο Δήμος εκφράζουν τη θέση ότι στα Αμπελάκια
πρέπει να γίνει Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, ο Σύλλογος Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού, ο Σύλλογος Καθηγητών του ΕΠΑΛ και οι μαθητές του διατυπώνουν τη θέση πως στην περιοχή Αμπελακίων -Οικοδομικό Τετράγωνο (ΟΤ) 370-
πρέπει να γίνει το νέο κτίριο που θα στεγάσει το ΕΠΑΛ.
Ο ΟΣΚ, στις 24 Απριλίου δημοπράτησε το έργο και το μόνο που κανείς μπορεί να πει είναι -κυριολεκτικά- ο Θεός βοηθός, αφού οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν σε ακραίες αντιδράσεις στην εμφάνιση σκαπτικού μηχανήματος, κοινώς μπουλντόζας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο (2/4) επαναβεβαιώθηκε παλαιότερη απόφασή του με την οποία ως τοποθεσία ανέγερσης του ΕΠΑΛ είχε προταθεί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται σήμερα (οδός Δωδεκανήσου) τόσο το Επαγγελματικό Λύκειο όσο και το 4 Γυμνάσιο.
Πάντως πρέπει να αναφέρουμε πως η οριστική απόφαση του ΟΣΚ είναι πως δεν μπορεί να ανεγερθεί το ΕΠΑΛ στην οδό Δωδεκανήσου, ενώ για το χώρο που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, έχει καταστεί σαφές από τον κρατικό φορέα ότι δεν παραχωρείται.
Ωστόσο, το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή δεν είναι πότε θα ανεγερθεί το κτίριο -και πού τελικά- αλλά το ότι ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, μιλώντας στην παραπάνω συνεδρίαση, εξέφρασε αμφιβολίες για την ασφάλεια του κτιρίου. Είπε συγκεκριμένα:
«Σε οποιοδήποτε άλλο (κτίριο) εκτός από αυτό που στεγάζεται το ΤΕΕ και το 4   Γυμνάσιο δεν κινδυνεύουν τα παιδιά".
Εύλογη η απορία του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Καρανικόλα, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις, για να απαντήσει ο κ. Ορφανός: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει (κίνδυνος), αλλά δεν είναι ο χώρος που μπορεί να λειτουργήσει το ΕΠΑΛ».
Η γενική γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου Δήμητρα Μανιάτη – Δουρίδα, τόνισε ότι «το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο από τη Δημοτική Αρχή» παρατηρώντας ότι «έχει πρόβλημα στατικότητας».
Οι θέσεις αυτές, σε συνδυασμό με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία χαρακτηρίζει ακατάλληλο το κτίριο, καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης τόσο του ΕΠΑΛ όσο και του 4ου Γυμνασίου, αφού κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια διδασκόντων και διδασκομένων. Μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου -όχι πως είναι εύκολο- δεν έχει βρει λύση ώστε να μεταστεγαστούν τα δύο σχολεία.
Το βέβαιο είναι πως μέχρι να ξεκινήσει η ανέγερση σχολικού κτιρίου στα Αμπελάκια, είτε αυτό προορίζεται για Δημοτικό είτε για ΕΠΑΛ, κάποιοι θα ασχημονούν σε βάρος μαθητών και κατοίκων μαζεύοντας τις απαραίτητες ψήφους για την κοινωνική τους υπόσταση και επιβίωση.

 22.03.2007 - ΕΠΑΛ ΑΛΙΜΟΥ: Θα χτιστεί ή όχι;
04.12.2002 - Επιχειρήματα για την ανέγερση ή μη του Τ.Ε.Ε.
29.11.2002 - Η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου για το Τ.Ε.Ε.
22.11.2002 - Καταγγελία μαθητών, γονέων και καθηγητών του Τ.Ε.Ε. Αλίμου
09.10.2000 - Η Ένωση Γονέων για το Τ.Ε.Ε. Αλίμου
Created by Hellas Internet