Home > Α. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2007 > 15.06 2007 - Προτάσεις στην Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ.


Το Δ.Σ. του Α.Ο. Καλαμακίου έστειλε, πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, την ακόλουθη επιστολή προς το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ. θεωρώντας πως έχει υποχρέωση να συμβάλει με τις προτάσεις του στην βελτίωση του τρόπου διαξαγωγής όλων των προωταθλημάτων αλλά και γενικότερα του αθλήματος. Δυστυχώς από την Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ. δεν είχαμε απολύτως καμία απάντηση - γραπτή ή έστω προφορική- που να μας επιβεβαιώνει πως κάποιος αρμόδιος !!! κοίταξε, έστω και υπό μορφή ανάγνωσης, τις προτάσεις μας. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει, αλλά δεν αποτέλέσει εμπόδιο ώστε και στο μέλλον να καταθέσουμε και άλλες σκέψεις μας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Έπειτα από τη πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της ομάδας με την Επιτροπή Πρωταθλήματος Γυναικών και την προτροπή σας για την κατάθεση γραπτώς θέσεων και προτάσεων επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία του Προεδρείου της ΕΣΚΑΝΑ, να αρχίσει κύκλο επισκέψεων στους Δήμους, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα στα ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια. Εκτιμούμε όμως πως αν είχε προηγηθεί η όποια επικοινωνία με τους Συλλόγους το όφελος θα ήταν μεγαλύτερο, αφού θεωρούμε δεδομένο πως αναγνωρίζεται πως τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων γνωρίζουν καλύτερα τα χρόνια προβλήματα. Εκτός και η επικοινωνία με Συλλόγους έγινε κατ΄ επιλογή ή κατά προτίμηση, στοιχείο που δεν αναδεικνύει το μέγεθος της πρωτοβουλίας.
2. Η ήδη τραγική (τουλάχιστον) οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειονότητας των Συλλόγων δεν επιτρέπει ούτε καν τη χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων του γιατρού, στη διάρκεια των αγώνων. Η παρουσία γιατρού εκτιμούμε ότι είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θεωρούμε δε πως η συζήτηση που έχει προηγηθεί και η αποδοχή από Δημάρχους της κάλυψης των εξόδων βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
3. Προκειμένου να εξασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και το "εννιαίο" διεξαγωγής των αγώνων ζητούμε να ορισθεί κοινή η ώρα έναρξης των αγώνων. Πιστεύουμε πως είναι στόχος απολύτως εφικτός, αφού τόσο με την "καλή θέληση" των Συλλόγων όσο και την διαπραγματευτική ικανότητα του Προεδρείου, μπορεί να δοθεί η αιτούμενη λύση.
4. Η πρόταση που υπεβλήθη από την ομάδα της ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ για τη διεξαγωγή αγώνα all star, μας βρίσκει σύμφωνους. Προτείνουμε να γίνεται στο τέλος της πρώτης φάσης ή λίγο πριν το τέλος του συνόλου των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. Προτείνουμε επίσης από κάθε ομάδα του πρωταθλήματος πρέπει να συμμετέχουν δύο αθλήτριες και μέχρι σύμπληρωσης του αριθμού των 24 αθλητριών (σ.σ.: για να σχηματιστούν δύο ομάδες), οι υπόλοιπες να επιλέγονται Τιμής Ένεκεν από την ΕΣΚΑΝΑ. Στον εν λόγω αγώνα να υπάρχει και διαγωνισμός για τρίποντα.
5. Η πρόταση που υπεβλήθη από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ περί διεξαγωγής του πρωταθλήματος πανκορασίδων με 12 αθλήτριες μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί το ισχύον εδάφιο και μπορούν οι ομάδες να αγωνίζονται και με 8 αθλήτριες το λιγότερο, θα θεωρήσουμε πως το εν λόγω πρατάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις και θα έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως με τον τρόπο αυτό ευνοούνται κάποιες ομάδες.
6. Για το πρωτάθλημα πανκορασίδων θα πρέπει να γίνει ευρύτατος διάλογος τόσο σε θέματα οργάνωσης όσο και στο πολύ λεπτό και ειδικό θέμα που αφορά στον ορισμίο διαιτητή.

Ως Σωματείο νοιώθουμε δικαιωμένοι αφού η άποψή μας, η οποία εκφράστηκε δια του προέδρου μας, περί τραγικού επιπέδου της διαιτησίας, υιοθετήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΝΑ κ. Ευάγγελο Παλάτο, ο οποίος δεν δίστασε να τοποθετηθεί παρουσία των εκπροσώπων και των υπολοίπων ομάδων, στην πρόσφατη συνάντησή μας. Ωστόσο θα ήταν άδικο από μέρους μας να μην επισημαίναμε το ήθος, την γνώση, την επάρκεια και τη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού διαιτητών.
Δεν επιθυμούμε, ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση, να σχολιάσουμε πρόσωπα και συγκεκριμένους αγώνες, που αφορούν ή όχι στο Σύλλογό μας. Θεωρούμε όμως υποχρέωσή μας, στο πλαίσιο της ελάχιστης συμβολής μας στην βελτίωση του αθλήματος να επισημάνουμε, για μερίδα διαιτητών ότι:
1. Συμπεριφέρονται απαξιωτικά σε παίκτριες και προπονητές όταν τους ζητούνται, με τον ενδεδειγμένο τρόπο συμπεριφοράς, οι οποίες διευκρινήσεις για κάποια απόφαση.
2. Συμπεριφέρονται ανάλογα με το ενδιαφέρον του αγώνα, το όνομα και τη δυναμικότητα των ομάδων, αγνοώντας αρκετές φορές ότι οι αθλήτριες ιδρώνουν και δικαιούνται, έτσι κι αλλιώς, ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση.
3. Συμπεριφέρονται ως επικεφαλής απολυταρχικών καθεστώτων, λαμβάνοντας αποφάσεις εν θερμώ χωρίς κανένα κριτήριο, ως προς την προσωρινή διακοπή αγωνα, την αναγραφή στο φύλλο αγώνα τυχόν παρατηρήσεων και της αποβολής θεατών ή παραγόντων από το γήπεδο.
4. Επιδεικνύουν τουλάχιστον έλλειμμα ψυχραιμίας όταν θεωρούν υβριστικό το περιεχόμενο διαμαρτυρίας (από την εξέδρα) με τις φράσεις "ήταν λάθος σφύριγμα", "επιτέλους παίξε 50 -- 50", "σεβάσου των ιδρώτα τους" και άλλα σχετικά τα οποία ουδόλως περιέχουν υβριστικές λέξεις και εξ αιτίας αυτού του τύπου της διαμαρτυρίας διατάσσουν την αποβολή του "δράστη" απειλώντας με διακοπή του αγώνα. Είχαμε και διατηρήσουμε στο διηνεκές, ως Σύλλογος, την θέση ότι ασφαλώς ο κάθε θεατής (σ.σ.: σε αυτούς περιλαμβάνονται και τα μέλη των Συλλίογων) έχει το απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρεται για αποφάσεις που έχει διαφορετική άποψη από τους διαιιτητές. Πάντα βέβαια στο πλαίσιο της ευπρέπειας, όπως αυτή ορίζεται από τους κοινώς αποδεκτούς κανόνες συμπεριφοράς, και σε καμία περίπτωση με τρόπο που είναι προσβλητικός για τους διαιτητές.
5. Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε την απολυταρχική συμπεριφορά παρατηρητών αγώνα, οι οποίοι εκτρέπονται των καθηκόντων τους και αρμοδιοτήτων τους προσπαθώντας να επιβάλλουν ότι δεν κατάφεραν ως παιδιά...

Ο Σύλλογος μας στο πλαίσιο της συμβολής του στη βελτίωση του αθλήματος, στη διάρκεια της περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν από αγώνες, στα πρωταθλήματα γυναικών, κορασίδων και πανκορασίδων, διένημε έντυπο στο οποίο ήταν αποτυπωμένη η φιλοσοφία μας περί συμπεριφοράς σε όλους τους συντελεστές διεξαγωγής ενός αγώνα. Το ίδιο θα γίνει και φέτος και φυσικά κάθε χρόνο.23.12.2007 - Πρώτες οι κορασίδες του Καλαμακίου
16.12.2007 - Δύο νίκες για τις κορασίδες
16.12.2007 - Καλαμάκι Κρόνος 49 - 57
10.12.2007 Επιστολή - απάντηση προς την ΕΣΚΑΝΑ
09.12.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Καλό μπάσκετ και άνετη νίκη με 68 - 40 επί του Πορφύρα
08.12.2007 Νίκησαν και το Π. Φάληρο
02.12.2007 - Δυσκολεύτηκε το Καλαμάκι με τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου (58 - 45)
01.12.2007 - Πρώτη ήττα για τις κορασίδες του Καλαμακίου, που έχασαν από την Ευρυάλη με 31 - 42
26.11.2007 - Καταγγελία του Καλαμακίου
26.11.2007 - Μάνδρα Καλαμάκι 55 - 49
24.11.2007 - Εντυπωσιακά μεγάλες οι... "μικρές" κέρδισαν και τα Σούρμενα, με 90 - 11
18.11.2007 - Κι άλλη νίκη το Καλαμάκι. 63 - 54 το Φοίνικα
11.11.2007 Πέρα - Καλαμάκι 41 - 63
04.11.2007 - Κέρδισε το Καλαμάκι τον Ιωνικό με αντεπίθεση διαρκείας
03.11.2007 - Άνετα οι κορασίδες του Καλαμακίου και τον Ίκαρο
21.10.2007 - Κρόνος Καλαμάκι 75 - 44
14.10.2007 - Άνετη νίκη το Καλαμάκι στην πρεμιέρα
13.10.2007 - Κέρδισαν το ντέρμπι οι κορασίδες του Καλαμακίου
07.10.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Στο final four του κυπέλλου
06.10.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Εύκολα οι κορασίδες 57 - 16 τον Αστέρα
30.09.2007 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑΝΑ: Ελληνικό – Καλαμάκι 36 – 50
28.09.2007 - Το ρόστερ της γυναικείας ομάδας
17.09.2007 - "Χτίζεται" η νέα ομάδα του Α.Ο. Καλαμακίου
01.09.2007 - Το ΔΣ του Α.Ο. Καλαμακίου
23.04.2007 - Σαρώνει ο Α.Ο. Καλαμακίου
Created by Hellas Internet