Home > Α. Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ > ΑΡΧΕΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2007 > 10.12.2007 Επιστολή - απάντηση προς την ΕΣΚΑΝΑ


Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με έγγραφό της στις 07.12.2007 κάλεσε σε απολογία την ομάδα του Καλαμακίου, για όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με την Μάνδρα, στις 25.11.2007. Το Δ.Σ. του Α.Ο. Καλαμακίου συνεδρίασε και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να αποσταλεί προς την Επιτροπή η επιστολή (Αρ. Πρωτ.: 102/10.12.2007) που ακολουθεί:

Προς την
Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.

Δεν έχουμε την πρόθεση να σχολιάσουμε και κατ΄ επέκταση να αξιολογήσουμε, νομικά, το έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε και με το οποίο μας καλείται «σε προφορική ή έγγραφη απολογία».
Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως κλήση σε απολογία γίνεται από τα κατά νόμο αρμόδια Πολιτειακά όργανα ή άλλα όργανα, στα οποία παρέχεται ανάλογο δικαίωμα, και μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν τηρηθεί τα δέοντα. Και σε κάθε περίπτωση αφού έχει στοιχειοθετηθεί και τεκμηριωθεί κατηγορία σύμφωνα με όσα ορίζονται από το νόμο.
Εν προκειμένω όχι μόνο δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία, αλλά αγνοήθηκε παντελώς, από την Επιτροπή σας, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στις «σχετικές εκθέσεις», η από 26.11.2007 έγγραφη καταγγελία μας σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη, 25.11.2007, στο γήπεδο της Μάνδρας.
Παρά ταύτα, και επειδή το πλαίσιο λειτουργίας του Συλλόγου μας, επιτάσσει να λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος το οποίο υπηρετούμε, θεωρούμε πως πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:
· Τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα αναγράφονται στην προαναφερθείσα επιστολή μας (26.11.2007 ) την οποία ουδόλως λάβατε υπ΄ όψιν σας. Αν αυτό είχε γίνει θα αναζητούσατε, αν μη τι άλλο, το βίντεο του αγώνα, μέσα από το οποίο θα επιβεβαιώνονταν των όσων αναφέρουμε το απολύτως αληθές. Και βέβαια δεν θα ήταν απαραίτητο να μας καλέσετε «σε προφορική ή έγγραφη απολογία». Το βίντεο πάντως παραμένει στη διάθεσή σας, αν τελικά εκτιμήσετε ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε προκειμένου να έχετε αδιάψευστη εικόνα για τα γεγονότα.
· Αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στις συνημμένες εκθέσεις, και σε σχέση με τους συντάκτες τους, παρατηρούμε πως το να σέβεται κάποιος τον εαυτό του είναι δικαίωμά του. Το να σέβεται τους άλλους είναι υποχρέωσή του. Ειδικότερα:

Α. Για την έκθεση του κομισάριου:
1. Πράγματι ο πρόεδρος της ομάδας μας «διαμαρτύρονταν έντονα σε κάποιες αποφάσεις», όπως αναφέρεται στην 4η και 5η σειρά της έκθεσής του. Η έντονη, όμως, διαμαρτυρία δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προσβολή για κάποιον, όταν μάλιστα δεν εμπεριέχει υβριστικές λέξεις ή χειρονομίες. ’ρα, λοιπόν, είναι απρόκλητη, αναίτια και αδικαιολόγητη η κατάχρηση εξουσίας από τον Β΄ διαιτητή του αγώνα να διατάξει (!!!) την αποβολή του προέδρου μας από το γήπεδο.
2. Τα όσα αναφέρονται στις σειρές 9 έως 11 της έκθεσης πράγματι ειπώθηκαν από τον πρόεδρό μας. Επίσης, όμως, δεν συνιστούν προσβολή ή ύβρη, αφού περιλαμβάνονται -όπως ο κάθε ένας μπορεί να αντιληφθεί- μέσα στο πλαίσιο της κόσμιας, αλλά σαφώς έντονης διαμαρτυρίας και εκδήλωσης αγανάκτησης, ενός ανθρώπου ο οποίος εκπροσωπεί τον Σύλλογό του και ο οποίος θεωρεί, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. που ήταν παρόντα στον εν λόγω αγώνα, ότι η ομάδα μας αδικήθηκε κατάφορα.
3. Στην παράγραφο 3 της από 26.11.2007 επιστολής μας, επισημαίναμε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε δεδομένο πως ο κομισάριος και οι κριτές, στην περίπτωση που κληθούν να συντάξουν έκθεση, δεν θα ακολουθήσουν το δρόμο που κατά το παρελθόν χάραξαν συνάδελφοί τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πλήρη στήριξη -και σαφώς αδικαιολόγητη ως προς τα πραγματικά γεγονότα- του διαιτητή και όχι της ειλικρινούς και αμερόληπτης καταγραφής των γεγονότων».
4. Ο κομισάριος αναφέρει στη έκθεσή του λέξεις όπως «είσαι ξεφτιλισμένος», «μαλάκα», «’ει στο διάολο», «παλιοκαραγκιόζη» τις οποίες αποδίδει στον πρόεδρο της ομάδας μας. Φαίνεται πως ή εξ ιδίων κρίνει ή πως στους χώρους που συναθροίζεται ο εν λόγω γίνεται διαρκής χρήση των παραπάνω λέξεων και του έχουν γίνει ακουστική συνήθεια. Ίσως επίσης να θεωρεί πως επειδή οι λέξεις αυτές πράγματι δυστυχώς ακούγονται σε γήπεδα πρέπει και ο πρόεδρος μας να διατηρεί αυτό το επίπεδο. Ο κομισάριος ψεύδεται ασύστολα, αποδίδοντας τις ανωτέρω λέξεις στον πρόεδρό μας.
Θεωρούμε δε πως όσα αναφέρονται είναι κακόβουλα και έχουν στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη του προέδρου μας και να αμαυρώσουν την άριστη εικόνα που διατηρεί το Σωματείο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Του διαφεύγει, και δεν τον ψέγουμε γι΄ αυτό, ότι κ. Καρανικόλας τυγχάνει πανελλήνιας αποδοχής και εκτίμησης όχι μόνο λόγω της επαγγελματικής του υπόστασης αλλά και κυρίως λόγω της πολυσχιδούς και πολυετούς κοινωνικής του προσφοράς.
Του διαφεύγει επίσης, ούτε γι΄ αυτό τον ψέγουμε, πως ο κ. Καρανικόλας, οσάκις διαμαρτύρεται -λόγω της θέσης του προέδρου που κατέχει στο Σωματείο μας- η διαμαρτυρία του είναι πάντα απολύτως κόσμια και μέσα στα όρια της ευπρέπειας, τα οποία φαίνεται ότι μάλλον δεν έχει οριοθετήσει για το εαυτό του, ο κομισάριος.
Και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται απολύτως από όλους όσοι ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των κατά περίπτωση διαμαρτυριών, στο πλαίσιο προάσπισης του δικαίου και εν προκειμένω αυτό που αφορά την ομάδα του Καλαμακίου.

Β. Για την έκθεση του Α΄ διαιτητή:
1.
Αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της ομάδας ΚΑΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ δεν σταματούσε να φωνάζει και να προκαλεί από το 1ο λεπτό του αγώνα τον Β΄ διαιτητή». Ένας ακόμα συντελεστής του αγώνα δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά για προσβλητική ή υβριστική συμπεριφορά του προέδρου μας.
Το ότι δεν σταματά κάποιος να φωνάζει δεν συνιστά σε καμία περίπτωση λόγο αποβολής θεατή από το γήπεδο. ’ρα, λοιπόν, είναι απρόκλητη, αναίτια και αδικαιολόγητη η κατάχρηση εξουσίας από τον Β΄ διαιτητή του αγώνα να διατάξει (!!!) την αποβολή του προέδρου μας από το γήπεδο.
2. Αναφέρει ότι «ο κύριος Φασόλης θεώρησε σωστό να διακοπεί το παιχνίδι και ο άνω κύριος να φύγει από την εξέδρα». Αυτόματα, χρησιμοποιώντας τις λέξεις «θεώρησε σωστό» διαφοροποιείται από την απόφαση του άλλου διαιτητή, να διατάξει (!!!) την αποβολή του προέδρου μας από το γήπεδο. Τα συμπεράσματα δικά σας.
3.
Αναφέρει ότι «εξύβρισε». Θέλουμε να πιστεύουμε πως, όπως και σε εμάς έτσι και σε εσάς, προκαλεί απορία το γεγονός ότι στην έκθεσή του δεν αναφέρεται ούτε μία υβριστική λέξη!!! Και πάλι δικά σας τα συμπεράσματα.

Γ. Για την έκθεση του Β΄ διαιτητή:
1. Το ήθος και το ύφος που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος μας στις κοινωνικές του συναναστροφές δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί λέξεις που του αποδίδονται από το εν λόγω, όπως «άει στο διάολο βλάκα» ή «καραγκιόζη».
Πάντως μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο κομισάριος άκουσε (;;;) τις λέξεις «μαλάκα», «’ει στο διάολο», και ο Β΄ διαιτητής «άει στο διάολο βλάκα».
Εδώ επιβεβαιώνονται προγενέστερες (26.11.2007) σκέψεις και υποθέσεις μας περί απόκρυψης της αλήθειας κατά αρχήν και της αξιοπιστίας των όσων αναφέρονται στις εκθέσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.
2. Αναφέρει πως όταν βγήκε έξω και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του «υπήρχαν και άλλοι οπαδοί που με απειλούσαν αλλά δεν εστίασα να ακούσω ακριβώς τι λέγανε εναντίον μου διότι δεν γνώριζα τα στοιχεία τους».
Αν μη τι άλλο προκαλεί θυμηδία ο ισχυρισμός του πως για να ακούσει κάποιον τι του λέει (!!!) και κυρίως όταν -ισχυρίζεται- ότι τον βρίζει πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία του.
Αντιλαμβάνεστε πως με όλα όσα σας παραθέσαμε πιο πάνω αλλά και από εκείνα που προκύπτουν από τις τρεις εκθέσεις (κομισάριου και διαιτητών) πιστοποιούνται σε απόλυτο βαθμό τρία εξαιρετικά σοβαρά στοιχεία.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ
Παρά το γεγονός ότι κομισάριος και οι διαιτητές βρίσκονταν στον ίδιο χώρο και (υποτίθεται) ότι παρουσιάζουν τα ίδια γεγονότα, με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, οι αντιφάσεις τους είναι πρόδηλες και άξιες απορίας.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι ο πρόεδρός μας ή κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. ή κάποιος από τους φιλάθλους που συνόδευαν την ομάδα είχε συμπεριφορά η οποία να συνιστά προσβολή ή δυσφήμιση του αθλήματος και φυσικά να αποτελεί ύβρη για τον Β΄ διαιτητή.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ
Οι εκθέσεις του κομισάριου και του Β΄ διαιτητή περιέχουν στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες έχουν πρόθεση να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του πρόεδρου μας και να αμαυρώσουν την άριστη εικόνα που διατηρεί το Σωματείο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Για το λόγο αυτό η υπόθεση έχει ανατεθεί στο Νομικό Σύμβολο της ομάδας μας. Εκείνος, αφού συνεκτιμήσει και τις παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα που αναφέρουμε στην από 26.11.2007 επιστολή μας, θα υποβάλει στο Δ.Σ. την πρότασή του.

 

 23.12.2007 - Πρώτες οι κορασίδες του Καλαμακίου
16.12.2007 - Δύο νίκες για τις κορασίδες
16.12.2007 - Καλαμάκι Κρόνος 49 - 57
09.12.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Καλό μπάσκετ και άνετη νίκη με 68 - 40 επί του Πορφύρα
08.12.2007 Νίκησαν και το Π. Φάληρο
02.12.2007 - Δυσκολεύτηκε το Καλαμάκι με τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου (58 - 45)
01.12.2007 - Πρώτη ήττα για τις κορασίδες του Καλαμακίου, που έχασαν από την Ευρυάλη με 31 - 42
26.11.2007 - Καταγγελία του Καλαμακίου
26.11.2007 - Μάνδρα Καλαμάκι 55 - 49
24.11.2007 - Εντυπωσιακά μεγάλες οι... "μικρές" κέρδισαν και τα Σούρμενα, με 90 - 11
18.11.2007 - Κι άλλη νίκη το Καλαμάκι. 63 - 54 το Φοίνικα
11.11.2007 Πέρα - Καλαμάκι 41 - 63
04.11.2007 - Κέρδισε το Καλαμάκι τον Ιωνικό με αντεπίθεση διαρκείας
03.11.2007 - ’νετα οι κορασίδες του Καλαμακίου και τον Ίκαρο
21.10.2007 - Κρόνος Καλαμάκι 75 - 44
14.10.2007 - ’νετη νίκη το Καλαμάκι στην πρεμιέρα
13.10.2007 - Κέρδισαν το ντέρμπι οι κορασίδες του Καλαμακίου
07.10.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Στο final four του κυπέλλου
06.10.2007 - ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Εύκολα οι κορασίδες 57 - 16 τον Αστέρα
30.09.2007 - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΣΚΑΝΑ: Ελληνικό – Καλαμάκι 36 – 50
28.09.2007 - Το ρόστερ της γυναικείας ομάδας
17.09.2007 - "Χτίζεται" η νέα ομάδα του Α.Ο. Καλαμακίου
01.09.2007 - Το ΔΣ του Α.Ο. Καλαμακίου
15.06 2007 - Προτάσεις στην Ε.Σ.ΚΑ.ΝΑ.
23.04.2007 - Σαρώνει ο Α.Ο. Καλαμακίου
Created by Hellas Internet